Šport
16 ogledov

Kauzer zmagal še v Franciji

Peter Kauzer Benjamin Kovač
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v L'Argentiere la Beseeju dosegel novo zmago. Hrastničan, ki je slavil že pred tednom v Tacnu, je kljub dotiku ugnal vso konkurenco. Še najbližje se mu je približal Španec Samuel Hernanz, ki je zaostal za 25 stotink sekunde, tretji pa je bil Luboš Hilgert.

Peter Kauzer je še enkrat več dokazal, da je bil polom na evropskem prvenstvu le posledica smole. Tako v Tacnu kot v L'Argentieru je ves čas kazal, da je nedvomno najhitrejši kajakaš. Že v polfinalu je za več kot dve sekundi prehitel tekmece, v finalu pa je na vrh prišel kljub dotiku vratc v zgornjem delu proge. Za Kauzerja je to peta zmaga v svetovnem pokalu.

"Po dotiku v tretjih vratih in 'rikvercu' v četrtih sem že mislil, da so ne le zmaga, ampak tudi stopničke izgubljene, vendar pa sem se nato spravil k sebi in se vse do cilja boril, kar je na koncu zadostovalo za sladko zmago. Po nesrečnem evropskem prvenstvu, na katerem mi stvari niso šle na roko, sem se odločil, da bom celotno sezono dobro oddirkal. Na svetovnem pokalu sem izjemno začel in upam, da bom nadaljeval v takšnem ritmu vse do svetovnega prvenstva v Bratislavi septembra," je povedal Kauzer.

V finalu kajakašev je veslal tudi drugi iz Tacna prejšnji konec tedna Jure Meglič. Nastop pa se mu ni posrečil, dotaknil se je 6. in 12. vratc (oboje protitočne), tako da je visoka uvrstitev splavala po vodi. Na koncu je bil deveti. Za malo se je finalni nastop izmuznil najhitrejšemu iz kvalifikacij Simonu Brusu, ki je na 12. mestu za finalom zaostal za 38 stotnik sekunde. Dejan Kralj je bil 33.

Med kanuisti pa Slovenija ni imela nobenega finalista. Še najbolj se mu je približal Benjamin Savšek, ki je polfinale končal na 12. mestu in za 42 stotink sekunde zaostal za deseterico. Simon Hočevar je bil 17., Jure Lenarčič pa 23. Že v kvalifikacijah sta izpadla Anže Berčič s 36. in Blaž Cof z 38. časom. Na koncu je zmagal Slovak Matej Benuš pred Špancem Anderjem Elosegijem in Čehom Stanislavom Ježkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.