Šport
26 ogledov

Kauzer in Berčič gladko v polfinale

Anže Berčič EP 2011 Nina Jelenc
Pred tekmo za svetovni pokal v kajaku in kanuju na divjih vodah sta bila v kvalifikacijah v nemškem Markkleebergu izmed Slovencev najbolj uspešna Peter Kauzer, ki je med kajakaši dosegel skupno tretji čas, in kanuist Anže Berčič, ki je bil četrti.

V kvalifikacijah tretje tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Markkleebergu so se slovenski tekmovalci znova izkazali. Najboljši slovenski rezultat v kvalifikacijah je postavil kajakaš Peter Kauzer, ki je bil tretji, z 18. časom pa si je napredovanje zagotovil tudi Jure Meglič. Sobotni polfinale so si priveslali vsi kanuisti, s četrtim časom kvalifikacij je bil najboljši Anže Berčič. Brez polfinala sta ostala kajakaša Dejan Kralj in Simon Brus.

"Zelo sem zadovoljen, saj sem prvo vožnjo odpeljal tako, kot je treba za kvalifikacijsko vožnjo. Nisem imel dotikov, niti večjih napak. Upam, da bom v polfinalu veslal tako dobro kot danes in brez dotikov. Ne morem pa napovedovati uvrstitev, saj je proga zelo težka, prav tako pa si ne želim postavljati bremena," je povedal Berčič.


Ostali slovenski kanuisti niso bili tako visoko, saj so bili uvrščeni med dvajsetim in tridesetim mestom, a so si vsi zagotovili nastop v polfinalu. "Postavitev je zelo zahtevna, kar mi odgovarja. Danes sem prav zaradi tega, čeprav sem se uvrstil v polfinale, kar razočaran. Pričakoval sem več od sebe, predvsem zaradi postavitve in načina vožnje, ki ga moraš imeti tukaj. Upam, da bo proga ostala tehnična tudi v polfinalu in da bom napadal višja mesta. Veslati bom moral bolj umirjeno, v tehnično zahtevnejših delih pa iskati užitek, kakršnega imam na treningih, in videti zahtevne kombinacije kot izziv in ne kot prepreko," je povedal Jure Lenarčič, ki je bil 26.

V soboto bodo poleg dopoldanskih polfinalnih in finalnih voženj kanuistov še kvalifikacije kajakašic in kanuistov dvojcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.