Šport
12 ogledov

Božič in Taljat druga v Franciji

Luka Božič in Sašo Taljat polfinale EP 2011 Nina Jelenc
Slovenca Luka Božič in Sašo Taljat sta na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v L'Argentiere La Besseju osvojila drugo mesto med kanuističnimi dvojci in s tem dosegla svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Sašo Taljat in Luka Božič sta zaostala le za Francozoma Gauthierjem Klaussom in Mathieujem Pechejem in tako še dopolnila slovenski uspeh v Franciji po sobotnem zmagoslavju kajakaša Petra Kauzerja. Že v dopoldanskem polfinalu sta dokazala, da se dobro znajdeta na tej progi, saj sta imela tretji čas. V finalu sta veslala še hitreje, imela celo najhitrejši čas in v cilj prišla kot prva. Naknadno pa so jima sodniki prisodili dve kazenski sekundi, tako da sta na koncu za zmagovalcema zaostala 33 stotnik sekunde. Tretja sta bila prav tako Francoza Hugo Biso in Pierre Picco.

"S kvalifikacijami sva bila zelo zadovoljna. Imela sva štiri najboljše vožnje, četrta je bila najhitrejša. V finalu sva bila tudi najhitrejša, za dotik vratc pa nisva bila kriva midva, ker naju je 'butnil' veter. Nič, greva naprej, najprej EP do 23 let in nato SP," je povedal Božič. "Po polfinalni vožnji, ko sva videla videoposnetek, sva videla, kje morava pridobiti nekaj časa za zmago. Zato sva izbrala tudi bolj neposredno linijo. Motil naju je tudi veter. Po prihodu v cilj še nisva vedela, če bova dobila kazenski pribitek. Na koncu se je to zgodilo. Sva pa zelo zadovoljna, ker nama je uspela taka vožnja, kot sva si jo zadala," pa je dodal Taljat.

Zelo dobro sta v Franciji tekmovala tudi izkušena Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki sta si v polfinalu z osmim mestom priveslala finale, v njem pa sta bila še mesto boljša. Urban Jarc in Luka Slapšak sta izpadla v polfinalu z 19. časom.

V konkurenci kajakašic je imela Slovenija zgolj eno predstavnico, in sicer Evo Terčelj (peta v polfinalu), ki je na koncu zaradi izpuščenih vratc in dotika zasedla 10. mesto. Zmagala je Slovakinja Jana Dukatova pred Španko Maialen Chorraut in Čehinjo Katerino Kudejovo. Najboljša slovenska kajakašica Urša Kragelj je bila v polfinalu šele 25., tudi ona pa je izpustila vratca. Ajda Novak je izpadla že v kvalifikacijah.

Izidi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v L'Argentiere La Besseeju:

C-2:
1. Gauthier Klauss/Mathieru Peche (Fra) 116,68 (0)
2. Sašo Taljat/Luka Božič (Slo)  +0,33  (2)
3. Hugo Biso/Pierre Pico (Fra) +0,87 (0)
...
7. Dejan Kralj/Simon Hočevar (Slo) +5,45  (0)
19. Urban Jarc/Luka Slapšak (Slo)

K-1 ženske:
1. Jana Dukatova (Slk) 118,32  (0)
2. Maialen Chorraut (Špa)  +1,27  (0)
...
10. Eva Terčelj (Slo) + 59,89 (52)
25. Urša Kragelj (Slo)
39. Ajda Novak (Slo)

C-1 ženske:
1. Jessica Fox (Avs)  136,62  (2)
2. Rosalyn Lawrence (Avs) + 2,86  (0)
3. Leanne Guinea (Avs) +10,00  (2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.