Šport
21 ogledov

Brus in Kauzer v kvalifikacijah odlična

kajak na divjih vodah, tacen Benjamin Kovač
Le nekaj dni po Tacnu se svetovni pokal v slalomu na divjih vodah nadaljuje v Franciji. S prvim in tretjim časom sta se v polfinale med kajakaši uvrstila Simon Brus in Peter Kauzer.

Po prvem dnevu druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v L'Argentiere La Beseeju so že znani finalisti med kanuisti in kanuistkami. Slovenski tabor med njimi nima nobenega čolna. Ta petek bi moral na sporedu biti tudi polfinale kajakašev, ki pa ga je odpihnil veter in bo na sporedu v soboto ob 9. uri.

Prav kajakaši lahko v soboto dopoldne rešijo slovensko čast, saj bodo v polfinalu veslali vsi štirje. V kvalifikacijah sta se posebej dobro odrezala mladi Simon Brus, ki je bil najhitrejši, in Peter Kauzer, ki je bil tretji. Jure Meglič je bil 15. in Dejan Kralj 27.

Brez finalnega nastopa so ostali slovenski kanuisti. Še najbolj se mu je približal Benjamin Savšek, ki je polfinale končal na 12. mestu in za 42 stotink sekunde zaostal za deseterico. Simon Hočevar je bil 17., Jure Lenarčič pa 23. Že v kvalifikacijah sta izpadla Anže Berčič s 36. in Blaž Cof z 38. časom.

V soboto popoldne kvalifikacije čakajo še dvojce in kajakašice, polfinale in finale teh dveh kategorij bosta v nedeljo dopoldne. Slovenske barve bodo med kajakašicami branile Ajda Novak, Eva Terčelj in Urša Kragelj, med dvojci pa Urban Jarc in Luka Slapšak, Dejan Kralj in Simon Hočevar ter Luka Božič in Sašo Taljat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.