Flisar po padcu: "Zapeljal je na moje smuči"

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Filip Flisar, slovenski smučar prostega sloga, tudi na tretji postaji svetovnega pokala v smučarskem krosu ni imel sreče.
Oglej si celoten članek

Potem ko je  Filip Flisar zanesljivo odvozil kvalifikacije in osmino finala, je v četrtfinalu padel, zasedel četrto mesto v skupini, skupno pa je tekmo končal na 13. mestu. Blaž Ogorelc je izpadel že v kvalifikacijah.

Tekmo je nekoliko presenetljivo dobil Rus Sergej Ridzik, ki je bil v velikem finalu za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu hitrejši od Francozov Terenca Tchiknavoriana in olimpijskega prvaka Jeana Frederica Chapuisa.

Smučarski kros Flisar izpadel že v kvalifikacijah

Kvalifikacije bi morale biti že v petek, a so zaradi slabega vremena odpadle, tako so jih izvedli kar pred tekmo, in sicer s kvalifikacijskimi skupinami na izločanje. Flisar v skupini ni imel zvenečih imen in se je brez težav uvrstil med najboljših 32, medtem ko je Ogorelc v svoji skupini zasedel zadnje mesto, iz njegove skupine sta se naprej uvrstila Ridzik in Italijan Marco Tomasi, izpadel pa je tudi eden od favoritov Francoz Arnaud Bovolenta.

V osmini finala je Flisar premagal Kanadčana Kevina MacDonalda ter Kristoforja Mahlerja in Švicarja Tima Müllerja, v četrtfinalu, v skupini z MacDonaldom, Švicarjem Alexom Fivo in Švedom Erikom Mobaergom, pa odlično startal, nekaj trenutkov pozneje vodstvo izgubil, nato pa po zapletu s Kanadčanom izgubil še ravnotežje in končal v snegu.

V izločilnih bojih se mu je to zgodilo že tretjič v nizu, na zadnji lanski tekmi, na svetovnem prvenstvu v Sierra Nevadi, na prvi letošnji v Val Thorensu in tokrat. Mariborčan se je sicer pobral, prišel do cilja, a z velikim zaostankom za preostalimi tremi smučarji. Naslednjo priložnost za dober rezultat bo imel konec naslednjega tedna v Innichenu, kjer je lani dvakrat zmagal.

Pri ženskah je zmagala Švicarka Fanny Smith pred Nemko Heidi Zacher in zmagovalko prvih dveh tekem Švedinjo Sandro Naeslund.

"Videti je, da me malo spremlja nesreča. Boljše malo nesreče, kot pa da bi zaostajal. Dvakrat sem izpadel na zelo podoben način, tako da sta mi tekmeca zapeljala na smuči, v Val Thorensu Fiva, tokrat MacDonald. Jasno, da so bila pričakovanja višja, smučanje je bilo super. Kaj naj? S tem se moram sprijazniti, iti dalje in to je to. Kanadčanu, ki je dokaj nov v karavani in ga še nihče ne pozna prav dobro, ne vemo, kakšen je njegov stil smučanja, sem želel biti dokaj blizu, on pa je zavil levo in zgodilo se je," je po tekmi povedal Flisar.

ZOI 2018 Sloveniji napovedujejo dve medalji, ene zagotovo ne bo

Skupni vrstni red SP:

1. Terence Tchiknavorian (Fra) 140 točk
2. Sergej Ridzik (Rus) 129
3. Viktor Andersson (Šve) 109
4. Brady Leman (Kan) 104
5. Marc Bischofberger (Švi) 102
...
28. Filip Flisar (Slo) 33
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.