Šport > Zimski športi
7176 ogledov

Sloveniji napovedujejo dve medalji, ene zagotovo ne bo

Maze podelitev medalja kolajna smuk Soči olimpijske igre Stanko Gruden/STA V Sočiju je v slovenskem dresu blestela Tina Maze.
Ameriški Associated Press je predstavil virtualno razpredelnico dobitnikov medalj na bližajočih se zimskih olimpijskih igrah.

Po virtualnem modelu Gracenote, ki so ga predstavili pri Associated Press (AP), se Sloveniji na olimpijskih igrah v Pyeongchangu obeta skromna bera. Virtualni izračun, ki upošteva rezultate s preteklih olimpijskih iger, svetovnih prvenstev in svetovnih pokalov, je Sloveniji napovedal eno zlato in eno bronasto medaljo. 

Zlato naj bi na ženskem smuku osvojila Ilka Štuhec, ki pa v Južni Koreji zaradi poškodbe kolena ne bo nastopila. Bron naj bi pripadel Filipu Flisarju v smučarskem krosu. 

Slovenija bi se po napovedanem scenariju zvrstila na repu 30 držav, ki bi prejele kolajne z ZOI 2018. Če bi bil uresničen scenarij z zdravo Štuhčevo, potem bi bila med državami na 18. mestu.

Vrh naj bi zasedla Nemčija (14 zlatih, 12 srebrnih, 9 bronastih medalj), drugo mesto napovedujejo Norveški (12 zlatih, 10 srebrnih, 10 bronastih), tretje pa ZDA (10 zlatih, 7 srebrnih, 12 brnastih).

V kolikor bi Mednarodni olimpijski komite prepovedal nastop Rusom, potem bi se bera kolajn spremenila, a na vrhu bi vseeno ostala Nemčija.

Natančno vritualno lestvico si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

olimpijski ogenj 100 dni do OI Šport Svečan sprejem olimpijske plamenice
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.