Šport > Zimski športi
13210 ogledov

Kirurg razkril, kdaj se Ilka lahko vrne na sneg

ilka štuhec
1/6
Epa
Ilka Štuhec je v izjavi za javnost sporočila podrobnosti operativnega posega na levem kolenu.

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je na tiskovni konferenci v Švici zadovoljno povedala, da je operacija kolena potekala brez zapletov. Tako sta ji zatrdila zdravnik Niklaus Friederich in kineziologinja Anja Šešum, ki je prisostvovala posegu.

"Malo je boleče, glede na to, da še ni poteklo veliko časa. Koleno poskušam malo razgibavati, hladim in čakam, da bo boljše. Med operacijo sem spala, tako da ne vem, kako je šlo, zdravnik pravi, da je bilo vse ok. Tudi Anja, ki je bila vseskozi zraven, je rekla, da je šlo vse gladko. Verjamem, da so naredili vse najboljše možno."

ilka štuhec Ne gre drugače Šport Štuhčeva potrdila slabo novico

Najbolj je razočarana, ker ne bo mogla nastopiti na olimpijskih igrah, kjer bi, če je med pripravami ujela lansko formo, nedvomno veljala za prvo favoritinjo smukaške preizkušnje.  "Zelo sem razočarana, da bom izpustila olimpijsko sezono, ampak zdaj je, kar je. Treba se je zdaj s tem spopasti, postaviti nove cilje in jih doseči," je dejala Štajerka.

Podpora z vseh strani

Pomaga ji močna navijaška podpora. "Hvala lepa vsem za vsa pozitivna sporočila za lepe želje, ki jih prejemam v teh dneh. Definitivno se to čuti, je boljše, pomaga in se veseli me, da me ljubitelji smučanja podpirajo tudi sedaj," je še dejala.

Po ocenah strokovnjaka bo Štuhčeva počivala šest mesecev, čez devet pa bi se lahko že zoperstavila svetovni smučarski eliti.

"Zagotovo si je Ilka želela kakšno lepše darilo za rojstni dan. V približno šestih mesecih se bo lahko vrnila na tekmovalno raven, v devetih mesecih bo lahko znova konkurirala svetovnemu vrhu. Je pa tekmovalne sezone 2017/18 kot tudi olimpijskih iger v Južni Koreji zanjo že konec,"  je časovni okvir dolgotrajnega okrevanja opredelil Friederich.

"Hvala lepa vsem za vsa pozitivna sporočila za lepe želje, ki jih prejemam v teh dneh. Definitivno se to čuti, je boljše, pomaga in se veseli me, da me ljubitelji smučanja podpirajo tudi sedaj."

Ilka Štuhec

ilka štuhec ga-pa Ilka Štuhec Šport Štuhčeva za rojstni dan na operacijsko mizo Ilka Štuhec Aspen Diagnoza je bila šok Šport Trener Štuhčeve: Ilka je vse presenetila ilka štuhec padec odstop Odzivi na tragedijo Šport Slovenci šokirani, oglasila sta se tudi Dragić in Mazejeva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice