Šport > Zimski športi
7300 ogledov

Štuhčeva potrdila slabo novico

ilka štuhec Epa
Najboljša slovenska smučarka se je oglasila po operaciji kolena.

Slovenska šampionka Ilka Štuhec je na novinarski konferenci v Baslu potrdila, da je sezona zanjo po operaciji kolena končana. S tem je končala vsa ugibanja o predčasni vrnitvi na bele strmine.

Štuhčeva je na konferenco prišla v družbi kirurga, ki je opravil poseg, Niklausa Friedericha, in v spletnem prenosu na 24ur.com potrdila, da v tej sezoni ne bo več nastopala.

Zdravniška ekipa, ki jo je vodil Friederich, je v četrtek v Baslu uspešno opravila operativni poseg prednje križne vezi levega kolena. Mariborčanko zdaj čaka večmesečna rehabilitacija in trdo delo, če bo želela spet ujeti formo, s katero je navduševala lani.

Sreča v nesreči

Po Tini Maze trenutno najboljša slovenska alpska smučarka je imela srečo v nesreči, da so pogačica, hrustanec in meniskus ostali nepoškodovani. Pred operativnim posegom je bilo kljub črnim napovedim še nekaj razlogov za optimizem, zdaj pa ni nobenega dvoma več, da Štuhčeva v sezoni 2017/2018 ne bo smučala. 

Aktualna svetovna prvakinja bo tako izpustila tudi olimpijske igre v Pyeongchangu, kjer bi napadala prvo olimpijsko odličje.

"Čeprav si nisem želela, da bi bilo moje sezone konec, še preden se je sploh začela, pa sem toliko bolj zadovoljna z izidom operativnega posega, ki je po prepričanju odlične ekipe prof. Niklausa Friedericha uspel v popolnosti."

Ilka Štuhec za Pop TV

PREBERITE ŠE: Ilka Štuhec Ilka Štuhec Šport Popravili vez, več bo znanega v petek ilka štuhec ga-pa Ilka Štuhec Šport Štuhčeva za rojstni dan na operacijsko mizo Ilka Štuhec smuk St. Moritz Šport Ilka Štuhec objavila fotografijo poškodovanega kolena Ilka Štuhec Aspen Diagnoza je bila šok Šport Trener Štuhčeve: Ilka je vse presenetila ilka štuhec padec odstop Odzivi na tragedijo Šport Slovenci šokirani, oglasila sta se tudi Dragić in Mazejeva Ilka Štuhec Konec sezone Šport Huda poškodba Ilke Štuhec

Komentarjev 1
  • ljubodoma 16:45 27.oktober 2017.

    Obilo zdravja pa da te humor nikdar ne zapusti !