Šport > Zimski športi
1203 ogledov

Popravili vez, več bo znanega v petek

Ilka Štuhec Saša Despot
Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je uspešno prestala operacijo sprednjih križnih vezi v levem kolenu.

Ilko Štuhec je v Baslu operiral Niklaus Friederich. Oba bosta več o poteku operacije in nadaljevanjem okrevanju povedala v petek ob 15. uri na novinarski konferenci v Baslu.

Ilka Štuhec smuk St. Moritz Šport Ilka Štuhec objavila fotografijo poškodovanega kolena

Kot so sporočili iz tabora Ilke Štuhec, je Friedrich specialist za poškodbe kolen in je Štuhčevi pred leti operiral tudi desno koleno. Tako je bil po nedeljski poškodbi on jasna izbira za opravljanje operativnega posega, pravijo v taboru Štuhčeve. Po mnenju strokovnjaka je bila današnja operacija uspešna, slovenska smučarka pa je tako pripravljena na začetek okrevanja.

Operativnemu posegu, ki je potekal danes v jutranjih in dopoldanskih urah, je prisostvovala tudi kineziologinja v ekipi Ilke Štuhec Anja Šešum. Po koncu je povedala: "Ilka je v zadnjih dneh s svojim pozitivnim razmišljanjem levo koleno ustrezno pripravila na poseg. Zjutraj ni bilo pretirane otekline, tudi mišice so delovale zelo dobro. Kmalu po začetku posega je bilo jasno, da drugih poškodb v kolenu ni, zatorej je zdravniška ekipa popravila sprednjo križno vez, profesor Friederich pa je bil z opravljenim delom zadovoljen."

V ekipi Ilke Štuhec kljub poškodbi razmišljajo pozitivno in so z mislimi že pri novem cilju - uspešni rehabilitaciji in pripravi na povratek na bele strmine. Lepe želje ji po novem lahko navijači pustijo tudi na njeni spletni strani, kjer so v znak izražanja pozitivnih želja ob njenem rojstnem dnevu in v luči uspešne rehabilitacije po poškodbi ustvarili nov zavihek "Ilki za srečo".

lindsey vonn Sölden Šport Vonnova prvič po januarju 2016
Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:55 27.oktober 2017.

    Želim ti vse najboljše , sam kar se čelade tiče ebala te Milka !

  • prijon 20:23 26.oktober 2017.

    Srečno Ilka!

Sorodne novice