Šport > Zimski športi
186 ogledov

Perko po padcu optimist, Drevova še vedno vprašljiva

Epa
Slovenski smučar napoveduje hiter povratek na bele strmine.

Med pripravami na novo sezono alpskega smučanja v tirolskem Kaunertalu se je v torek poškodoval slovenski smučar Rok Perko. Utrpel je zlom desnega petega rebra.

Rok Perko Nov udarec Šport Slovenski smučar v bolnišnici

Nezgoda se je zgodilo potem, ko se mu je na strmejšem delu pobočja strgalo sidro, zato je moral teren prečkati izven smučišča. Perka so prepepjali v bolnišnico v Zamsu, kjer so potrdili zlom rebra.

"Hvala vsem za prijazne besede in želje. Kmalu se vrnem. Proces celjenja se je že začel," je sporočil 32-letnik. Okrevanje po zlomu rebra običajno traja od štiri do šest tednov.

Na ledeniku v Söldnu, kjer se bo v soboto začela 52. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, naj bi na uvodni preizkušnji nastopilo pet slovenskih predstavnic.

Vprašljiv je nastop Ane Drev (koleno), ki bo odločitev sprejela po petkovem uradnem treningu. Na startu bodo Tina Robnik, Ana Bucik, Meta Hrovat in debitantka na tekmah svetovnega pokala Desiree Ajlec.

Slovenske ljubitelje belega cirkusa je pred dnevi šokirala novica o poškodbi Ilke Štuhec. Aktualna svetovna prvakinja v smuku sicer ni nameravala nastopiti v Söldnu, bo pa zaradi strganih križnih vezi okrevala več mesecev.

Ilka Štuhec Konec sezone Šport Huda poškodba Ilke Štuhec Ana Drev Sölden Šport Neprijetna novica za slovensko žensko reprezentanco

V moški konkurenci bo največ pozornosti deležen Žan Kranjec, ki je s četrtim mestom na lanskem veleslalomu v Söldnu dosegel najvišjo uvrstitev v karieri. V lov na prve veleslalomske točke se bo podal tudi najboljši slovenski slalomist lanske sezone Štefan Hadalin.

michelle gisin Sölden Šport Svetovna podprvakinja strgala križno vez
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice