Šport > Zimski športi
6604 ogledov

Ilka: Vonnova ni bila tako suverena, da bi iskala nove izzive

Tina in Ilka Saša Despot
Pred začetkom nove sezone je Ilka Štuhec svoje cilje predstavila na novinarski konferenci.

Ilka Štuhec bo poslej na belih strminah nosila vijolično čelado. Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni je namreč postala ena izmed Milkinih smučark. Pred Štuhčevo je vijolično čelado priljubljene znamke čokolad nosila slovenska smučarska zvezdnica Tina Maze, ki tudi po koncu tekmovalne poti ostaja tesno povezana z Milko.

"Združila ju je strast do smučanja: Milko in Ilko. Kar se na prvi pogled zdi duhovita besedna igra, predstavlja začetek novega partnerstva. Ilka Štuhec, druga v skupnem seštevku svetovnega pokala iz prejšnje sezone, bo v sezoni 2017/2018 na start odšla z vijolično čelado na glavi. Po dolgoletnem sodelovanju s slovensko smučarsko zvezdnico Tino Maze, ki tudi po zaključku kariere ostaja tesno povezana z Milko, Milka širi svojo mednarodno ekipo najboljših smučark," poudarjajo pri ekipi Milka, podjetja Mondelez International.

"Sem iz Maribora, vijolice, lila, to je super, čokolado imam tudi rada, včasih se moram malo 'zabremzati', da je ne bi pojedla preveč."
Ilka Štuhec

Aktualna svetovna smukaška prvakinja Štuhčeva se je prvič javnosti kot ena izmed članic Milkine ekipe predstavila danes, na dogodku v Ljubljani, na katerem je sodelovala tudi Tina Maze. Ta je po koncu tekmovalne poti ostala povezana s smučarskim športom, ko se je uspešno preizkusila v vlogi novinarke kot poznavalke smučarskega športa, še vedno pa je ostala povezana tako z Milko ter Stöcklijem in prav ta dva pokrovitelja alpskega športa sta tudi povezala Mazejevo in Štuhčevo.

V Milkine družini smučarskih zvezdnic, Milka skistars, katerih pokrovitelj je proizvajalec slaščic in izdelkov iz čokolade znamke Milka, so ob Štuhčevi in Mazejevi še Italijanka Elena Curtoni, Avstrijki Michaela Kirchgasser in Anna Veith, Francozinja Tessa Worley, Čehinja Šarka Strachova, Nemka Viktoria Rebensburg, z Milko sodeluje tudi nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger.

Ilka Štuhec Aspen Novi sponzorji Šport Ilka z Milkino, Ana z Liscino čelado

Štuhčeva je v minuli sezoni zbrala 13 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, sedem zmag, v St. Moritzu je postala svetovna prvakinja v smuku, sezono svetovnega pokala pa končala z osvojenima malima globusoma v disciplinah smuk in alpska kombinacija. Minulo sezono je končala z osvojenim drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred njo se je uvrstila le Američanka Mikaela Shiffrin.

Mariborčanka je ključni del bazičnih priprav na olimpijsko sezono tako kot lani opravila na južni polobli v Čilu, najprej v El Coloradu, nato pa je formo pilila še v bližnji La Parvi, kjer so bili tudi člani slovenske moške reprezentance za hitre discipline. Štuhčeva oziroma v njeni ekipi se še niso odločili, ali bo nastopila že na uvodnem ženskem veleslalomu, premieri sezone svetovnega pokala, konec meseca v Söldnu. Šestindvajsetletnica ima sicer nastop na veleslalomu zagotovljen.

"Gre za veliko čast, da sem v Milkini družini, super," je dejala Štuhčeva. Ob priložnosti ljubljanske predstavitve nove lila zvezde je Mazejeva Štuhčevi izročila Milkino lila čelado, ki jo bo izvrstna smučarka nosila v novi sezoni. Čelado krasi lep velik napis z belimi pisanimi črkami ilka.

"Lepo se je spomniti vseh zmag in dobrih občutkov, a nova sezona je že praktično pred vrati, ne bi bilo pošteno, če ne bi naredila nič novega, dobri občutki so zapisani, a je treba smučati in dajati vse od sebe, ne glede na minulo sezono. Na pripravah na južni polobli je bilo vse super, le pri smučarskih čevljih je treba odpraviti še kakšno malenkost," je še dejala Štuhčeva.

O Vonnovi različni mnenji

Najboljši slovenski smučarki zadnjih let sta pokomentirali tudi željo Lindsey Vonn, da bi se na smuku v Lake Louisu preizkusila med moško konkurenco.

lindsey vonn A ne brez posledic Šport Vonnova še nikoli tako blizu

Štuhčeva je bila do tega skeptična. "Vemo, da moški smučajo hitreje, močneje ... Ne vem, če je Lindsey v zadnjih letih tako suvereno zmagovala pri nas (dekletih, op. a.), da bi tako iskala nove izzive," je Američanko podražila Mariborčanka.

Mazejeva na namere Vonnove gleda bolj prizanesljivo. "Lindsey išče motivacijo, da bi vztrajala. Ona se je vedno znala promovirati, za alpsko smučanje pa je naredila ogromno. Pri moških na stopničke najbrž ne more poseči, morda lahko pride v prvo petnajsterico."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.