Šport > Zimski športi
281 ogledov

Lara Gut v sezono z novimi spoznanji

Lara Gut
Lansko sezono si je švicarska smučarska zvezdnica Lara Gut zapomnila predvsem po slabem.

Zaradi poškodbe kolena je Lara Gut izgubila vrhunec sezone na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, a neprijetna plat smučarskega vsakdana je zdaj zanjo že preteklost, saj se vneto pripravlja na naslednji izziv, olimpijske igre 2018 v Južni Koreji.

"Naučila sem se, da je treba predvsem spoznati samega sebe in se pomiriti s seboj," je zadnjih šest mesecev, ko je imela dovolj časa za razmišljanje, strnila Gutova.

Slovenski adut Šport Kline se je otresel stare navade: "Dolgo sem imel probleme s tem"

Na domačem vrhuncu sezone 2016/17 bi morala biti 26-letna smučarka osrednja osebnost, a je bila nazadnje to zgolj zaradi hude poškodbe. Odpeljala je le superveleslalom in osvojila bron, potem pa je padla na treningu in končala v bolnišnici.

"Vedno je bil zame najtežji izziv najti pravo mero med tem, kaj je dobro zame in tem, kaj bi rada naredila," je še dodala Švicarka na predstavitvi ob začetku nove sezone in priznala, da se je naučila nekaj o sebi: "Kot športnica sem naredila vse, kar sem lahko, a osebnostno nisem bila prava."

Ilka Štuhec smuk Aspen globus Dogovor Šport Štuhčeva lahko mirno pričaka sezono

Poškodbe so v njeni karieri že kar stalnica, tudi olimpijske igre leta 2010 je morala izpustiti zaradi poškodbe kolka. Naslednje v Pyeongchangu so njen veliki cilj.

"V tej zimi si bom privoščila več odmorov, več časa bom namenila samo sebi," je razkrila recept za prihodnje uspehe. V novo sezono se bo podala šele konec novembra, saj nastopa na uvodnem veleslalomu na ledeniški premieri v Söldnu tokrat ne načrtuje. "Sölden je nekaj posebnega. A običajno smučam že julija. Tokrat ne bom hitela," pravi Švicarka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice