Šport > Zimski športi
760 ogledov

Štuhčeva lahko mirno pričaka sezono

Ilka Štuhec smuk Aspen globus EPA
In tekmovalna sezona se lahko začne ...

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec, ki je trenutno na pripravah na južni polobli, bo lahko brez skrbi začela novo tekmovalno sezono, katere vrhunec bodo februarske zimske olimpijske igre v Južni Koreji.

Vodstvo panoge za alpsko smučanje je z Ilko Štuhec uskladilo vse podrobnosti pogodbe za novo sezono. "Veseli smo, da smo dosegli dogovor, ki bo Ilki omogočal vse potrebne pogoje za nemoteno pripravo in nastopanje na tekmah najvišjega ranga," je danes sporočil predsednik zbora panoge za alpsko smučanje Iztok Klančnik.

Ana Drev Sölden Šport Neprijetna novica za slovensko žensko reprezentanco

Zadovoljna je tudi Štuhčeva, ki je iz Čila sporočila: "Sklenitev pogodbe s Smučarko zvezo Slovenije je eno ključnih poglavij letošnjega poletja, zato me veseli, da smo prišli do dogovora. Ta meni in moji ekipi omogoča boljše pogoje za treniranje in tekmovanje na najvišji ravni ter nenazadnje doseganje vrhunskih rezultatov. Zdaj sem lahko popolnoma osredotočena na izjemno pomemben zaključni del priprav ter prihajajočo sezono. S skupnimi močmi lahko dosežemo največ, zato se pozitivnega sodelovanja z zvezo nadejam tudi v prihodnosti."

Boštjan Kline Alpsko smučanje Šport Dobre novice iz moškega tabora, Štuhčeva na sosednjem bregu

Mariborčanka je v minuli sezoni zbrala 13 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, sedem zmag, v St. Moritzu je postala svetovna prvakinja v smuku, sezono svetovnega pokala pa končala z osvojenim malim smukaškim globusom in drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred njo se je uvrstila le Američanka Mikaela Shiffrin.

Trenutno je v Čilu, v La Parvi, kjer formo pili tudi s člani slovenske moške reprezentance za hitre reprezentance.

štuhec dragić Legendi Šport Dragić ob Štuhčevi osvojil smukaško prežo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.