Šport > Zimski športi
410 ogledov

Težave s kolenom za velik slovenski adut

Ana Drev Profimedias
Slovenski alpski smučarji in smučarke počasi zaključujejo z najneprijetnejšim delom priprav, kondicijsko vadbo

Na Gorenjskem imajo slovenski smučarji odlične pogoje, z mislimi pa so delno že tudi pri snegu in odhodu na južno poloblo. Ženska ekipa se bo odpravila v Argentino, moška ekipa za hitre discipline pa bo pred odhodom v Čile obiskala še italijanski Stelvio.

Večina reprezentantov in reprezentantk je priprave dobro prenesla, nekaj težav je imela le veleslalomska specialistka Ana Drev, ki tudi ne bo odpotovala v Južno Ameriko. "Ana je imela manjše težave s kolenom, zato so ji priporočili manjši poseg. Se je že vrnila na trening in dela po malo prirejenem programu. Zato smo se odločili, da ne gre v Ushuaio in bo s kondicijskimi treningi nadaljevala tukaj, potem pa bo trenirala na ledenikih. Včeraj je po dveh dneh intenzivnega treninga odšla domov na rehabilitacijo, v kisikovo komoro in na posebne terapije, da se vrne v normalni proces treninga, kar bo že čez dva dni," je dejal kondicijski trener Daniel Ošep.

Drugače je nabiranje telesne pripravljenosti minilo po načrtih. Drugih poškodb ni, program priprav poteka tako, kot sta ga Ošep in Nika Radjenović zastavila.

"Lanski uspehi niso bistveno spremenili procesa treninga. Priprave so bile vsako leto približno podobno zahtevne. To, da sem letos prvokategornica, me še dodatno motivira in si že želim prvih tekem," je dejala slalomska specialistka Ana Bucik.

"Treniramo veliko in vsestransko in ob tej priložnosti bi rad pohvalil našo kondicijsko trenerko Niko, ki ji je uspelo, da sem pridobil na masi in celo pridobil na vzdržljivosti. Vrnitev na sneg čakamo že dva meseca, tudi če bi šli kakšen teden prej, bi bil verjetno že pripravljen," pa je s pripravami zadovoljen Klemen Kosi, podobno velja tudi za Boštjana Klineta, ki pa ne pozablja poudariti, da so ga telesne priprave zelo utrudile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.