Šport
75 ogledov

Hadalin: Dobra naložba za prihodnost

Štefan Hadalin slalom Profimedias
Prvi slovenski slalomist Štefan Hadalin se bo v olimpijsko sezono, ki jo bodo zaznamovale februarske zimske olimpijske igre v Južni Koreji, podal z novimi smučmi.

Dvaindvajsetletni Vrhničan se je odločil za novega opremljevalca smuči, njegov novi serviser je Barnaba Greppi, ki je sodeloval tudi s Švicarko Laro Gut.

"Zamenjal sem opremljevalca smuči. Sedaj grem na Rossignol. Z novo opremo in serviserjem. To je bilo tudi ključno, da sem se odločil za menjavo. Na sneg grem prvič v ponedeljek. V menjavi vidim svoj potencial, ki ga še lahko unovčim v veleslalomu. Za prihodnost je to sigurno dobra naložba," je včeraj v Solkanu pri Novi Gorici razkril Hadalin, trenutno najboljši slovenski alpski smučar v slalomu.

Hadalin skupaj z veleslalomistom Žanom Kranjcem tvori slovensko reprezentanco za svetovni pokal v tehničnih disciplinah. Kranjec je bil ob koncu minule sezone najvišje uvrščeni Slovenec v veleslalomu, Hadalin pa v slalomskem seštevku.

Hadalin skupaj s slovensko moško smučarsko reprezentanco končuje štiritedenski sklop kondicijskih priprav v Novi Gorici in Gradežu, v ponedeljek pa se bosta skupaj s Kranjcem podala že na sneg, na prelaz Stelvio v Italijo, kjer bosta imela tri dni časa za preizkus opreme. Kranjec, Hadalin, Žan Grošelj in Jakob Špik se bodo 10. avgusta podali na južno poloblo v argentinsko Ushuaio, kjer bodo opravili ključni del priprav na novo sezono svetovnega pokala, ki se bo začela konec oktobra s tradicionalno ledeniško premiero v Söldnu.

Moška ekipa za hitre discipline bo ključni del priprav na snegu odpravila v La Parvi, kamor se bodo varovanci trenerja Petra Pena odpravili 24. avgusta. Smukačem se bo v Čilu pridružila tudi aktualna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec.

Moška smučarska reprezentanca bo danes končala priprave na Goriškem, za fanti bodo v ponedeljek priprave z bazo v Solkanu začele članice ženske smučarske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.