Šport
668 ogledov

"To je dobro za šport, v čem je problem?"

lindsey vonn trening Facebook
Ameriška zvezdnica Lindsey Vonn nadaljuje prizadevanja za nastop na tekmi alpskega smučanja v moški konkurenci. Zmagovalka 77 tekem za svetovni pokal ima v mislih točno določeno prizorišče.

Najboljša alpska smučarka vseh časov Lindsey Vonn na Mednarodno smučarsko zvezo (FIS) apelira, naj ji omogoči nastop na tekmi svetovnega pokala, na kateri bo imela možnost sebi in svetu dokazati, da se lahko dostojno kosa z najboljšimi alpskimi smučarji na svetu.

Ideja ni nova, saj Vonnova o obračunu z moškimi javno govori vse od leta 2011, a so njena prizadevanja - za zdaj - vselej pristala na nerodovitnih tleh.

Krovna smučarska organizacija je pred manj kot mesecem dni sporočila, da je nastop Vonnove v moški konkurenci težko izvedljiv, saj bi s tem sprožili učinek domin.

"V primeru, da bi privolili in Vonnovi dovolili, da bi tekmovala skupaj z moškimi, potem bi bili prisiljeni tudi moškim dovoliti, da bi se na tekmah merili z ženskami. Nismo prepričani, ali je to tista smer, ki jo želimo zasledovati," je sporočila FIS in dodala: "Pričakujemo pa tudi, da bo ameriška smučarska zveza do naših naslednjih sestankov jeseni v Zürichu pripravila konkreten predlog, kako bi takšen podvig sploh izpeljali, da bi bil še v okviru pravil, ki veljajo za alpsko smučanje."
Vonnova se zaveda, da uresničitev njene domislice ni enostavna, vendar ne namerava popustiti. "Leta 2011 sem trenirala z moškimi in bila sem zelo dobra. Zagotovo bi jih nekaj premagala in potem bi se vedno lahko norčevala iz njih," je povedala 32-letnica.

"To bi bilo dobro za šport, torej, v čem je problem? Razumem, da obstajajo pravne ovire, vendar zagotovo obstaja način, da se to uredi. Če na tekmi res ne bo mogoče, bi lahko organizirali ekshibicijo. To sem si vedno želela. Z moškimi sem trenirala več let in bila iz dneva v dan konkurenčna. Želim si priložnosti, da vidim, kakšen je moj potencial. Veliko ljudi se ne strinja, vendar verjamem, da si zaslužim priložnost," je dodala Vonnova.

Američanka bi si za prizorišče tekme izbrala Lake Louise, kjer moški in ženski smuk potekata po istem pobočju. Gre za najuspešnejšo prizorišče v njeni karieri, kjer je na tekmah za svetovni pokal kar 18-krat stopila na najvišjo stopničko.

Delovni dopust

Vonnova se sicer pospešeno pripravlja na začetek olimpijske sezone in svoje sledilce na družabnih omrežjih razvaja s številnimi objavami. "Nisem Aly Raisman ali Simone Biles, a ni slabo za staro gospo," je pripisala vaji, s katero je krepila svoje ravnotežje.

 

I'm no @alyraisman or @simonebiles but it's not too bad for an old lady!

A post shared by Lindsey Vonn (@lindseyvonn) on Jun 30, 2017 at 11:30am PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.