Šport > Zimski športi
1320 ogledov

Nadaljuje se osip zvezdnic belega cirkusa

federica brignone Epa
Nekdanja svetovna prvakinja odpovedala nastop v Söldnu.

V soboto, 28. oktobra, se bo z ženskim veleslalomom na Söldnu začela nova sezona alpskega smučanja. Na startu ne bo slovenske šampionke Ilke Štuhec, ki je udeležbo na ledeniku odpovedala še pred usodno poškodbo kolena, zaradi katere bo bržkone prisiljena izpustiti celotno olimpijsko sezono.

Ilka Štuhec Aspen Diagnoza je bila šok Šport Trener Štuhčeve: Ilka je vse presenetila ilka štuhec padec odstop Odzivi na tragedijo Šport Slovenci šokirani, oglasila sta se tudi Dragić in Mazejeva

Nastop v Söldnu je odpovedala tudi nekdanja svetovna prvakinja v veleslalomu Federica Brignone, ki še vedno ni povsem okrevala po poškodbi stegenske mišice. Zmagovalka uvodne preizkušnje sezone 2015/2016 je še ena v vrsti smučarskih zvezdnic, ki bodo manjkale na uverturi v novo sezono.

V Söldnu ne bodo nastopile Lindsey Vonn, Lara Gut, Anna Veith, Michaela Kirchgasser in Eva-Maria Brem.

federica brignone | Avtor: Epa Epa

Brignonejeva (na sliki zgoraj) je naslov svetovne prvakinje v veleslalomu osvojila leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu. V karieri je dobila pet tekem za svetovni pokal in zbrala 19 uvrstitev na zmagovalni oder. V lanski sezoni je v seštevku kombinacije zaostala le za Štuhčevo.

Rok Perko Nov udarec Šport Slovenski smučar v bolnišnici
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.