Flisar se s smuči seli na kolo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V dresu ekipe ekipa Unior Tools Team bosta v disciplini BMX v letošnji sezoni vozila tudi Filip Flisar, olimpijec in aktualni svetovni prvak v smučarskem krosu, ter Kevin Berginc, ki je prestopil v novo disciplino.
Oglej si celoten članek

Flisar seveda smuči ne bo postavil v kot, saj je svoje misli že usmeril na naslednje zimske olimpijske igre. Aktualni svetovni prvak v smučarskem krosu vedno preseneti.

Če ne z vrhunskim rezultatom, pa z vrhunsko izjavo, in tokrat ni nič drugače. Smuči je vsako pomlad z največjim veseljem zamenjal za kolo, letos je to BMX kolo, poleg tega pa si je oblekel še dres ekipe Unior Tools Team.

"Za zdaj smo v fazi, da to poizkusim, ob koncu leta pa bomo videli, koliko je tu perspektive in kaj se, da tukaj narediti," je povedal Filip in primerjal smučarski kros in BMX: "Specifika športa je podobna, z bandami, skoki in 'kuclji'. Tukaj nas je na progi hkrati osem, pri krosu le štirje, ampak je to v vsakem primeru tekmovanje v gneči."

Opremo je zamenjal tudi Kevin Berginc, ki je gorsko kolo za disciplino eliminator zamenjal za veliko manjše BMX kolo. Berginc, ki poln želje po dirkanju, druge možnosti skoraj ni imel: "Po lanski precej uspešni sezoni v eliminatorju sem na koncu sezone izvedel, da te discipline ne bo več v svetovnem pokalu. Ponudila se je priložnost, da se s Filipom podava v BMX dirkanje, in priložnost sem takoj zagrabil."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.