Šport
13 ogledov

Flisar se s smuči seli na kolo

Filip Flisar Anže Petkovšek
V dresu ekipe ekipa Unior Tools Team bosta v disciplini BMX v letošnji sezoni vozila tudi Filip Flisar, olimpijec in aktualni svetovni prvak v smučarskem krosu, ter Kevin Berginc, ki je prestopil v novo disciplino.

Flisar seveda smuči ne bo postavil v kot, saj je svoje misli že usmeril na naslednje zimske olimpijske igre. Aktualni svetovni prvak v smučarskem krosu vedno preseneti.

Če ne z vrhunskim rezultatom, pa z vrhunsko izjavo, in tokrat ni nič drugače. Smuči je vsako pomlad z največjim veseljem zamenjal za kolo, letos je to BMX kolo, poleg tega pa si je oblekel še dres ekipe Unior Tools Team.

"Za zdaj smo v fazi, da to poizkusim, ob koncu leta pa bomo videli, koliko je tu perspektive in kaj se, da tukaj narediti," je povedal Filip in primerjal smučarski kros in BMX: "Specifika športa je podobna, z bandami, skoki in 'kuclji'. Tukaj nas je na progi hkrati osem, pri krosu le štirje, ampak je to v vsakem primeru tekmovanje v gneči."

Opremo je zamenjal tudi Kevin Berginc, ki je gorsko kolo za disciplino eliminator zamenjal za veliko manjše BMX kolo. Berginc, ki poln želje po dirkanju, druge možnosti skoraj ni imel: "Po lanski precej uspešni sezoni v eliminatorju sem na koncu sezone izvedel, da te discipline ne bo več v svetovnem pokalu. Ponudila se je priložnost, da se s Filipom podava v BMX dirkanje, in priložnost sem takoj zagrabil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.