''Fog'' po epskem preobratu izločil Nadala

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijan Fabio Fognini je na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku poskrbel za prvovrstno senzacijo tretjega kroga.
Oglej si celoten članek

Po pravi grozljivki je v petih nizih s 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 izločil dvakratnega zmagovalca turnirja, nekdanjega prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala.

Foto: EPA fabio fognini Štirinajstkratnemu zmagovalcu največjig turnirjev se je v zadnjih desetih letih prvič pripetilo, da je tako zgodaj izpadel z zadnjega turnirja za grand slam v sezoni. Španec je imel pred črnim petkom sijajno statistiko - po dobljenih prvih dveh nizih je dobil kar 151 dvobojev.

Nadala je izločil 32. igralec s svetovne teniške jakostne lestvice Fognini, ki se bo v osmini finala pomeril s še enim Špancem Felicianom Lopezom, 18. nosilcem, ki je v treh nizih izločil desetega nosilca Kanadčana Miloša Raonića s 6:2, 7:6 (4), 6:3. Zadnji Italijan, ki se je uvrstil med najboljših šestnajst na turnirju za grand slam v New Yorku je bil Davide Sanguinetti leta 2005.

Medtem ko je Nadal, ki je bil osmi nosilec turnirja, končal nastope, pa se je v naslednji krog prepričljivo uvrstil prvi favorit za krono Novak Đoković (Srb/1), ki je odpravil Italijana Andreasa Seppija s 6:3, 7:5, 7:5. V naslednji krog se je prebil tudi lanski zmagovalec turnirja Hrvat Marin Čilić, deveti nosilec, ki je v petih nizih izločil Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Foto: EPA novak đoković Za četrtfinalno vstopnico se bo boril tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, 19. nosilec, ki je bil boljši od Ukrajinca Sergija Stahovskega s 6:3, 7:5, 6:2. Francoz Jeremy Chardy, 27. nosilec, pa je ugnal sedmega nosilca Španca Davida Ferrerja s 7:6 (6), 4:6, 6:3, 6:1.

V ženski konkurenci je med 16 najboljših posameznic pričakovano napredovala prva nosilka Američanka Serena Williams, čeprav je imela njena zmaga proti rojakinji Bethanie Mattek-Sands lepotno napako, saj je tekmica dobila drugi niz. Njena nasprotnica v osmini finala bo Američanka Madison Keys, 19. nosilka.

V osmini finala bo zaigrala tudi starejša sestra Williamsove Venus, 23. nosilka, po gladki zmagi s 6:3, 6:4 proti 12. nosilki Švicarski slovaškega rodu Belindi Benčič. Williamsovo v boju za četrtfinale čaka estonska senzacija, kvalifikantka, Anett Kontaveit, ki je za osmino finala premagala Američanko Madison Brengle s 6:2, 3:6, 6:0.

V naslednjem krogu bo igrala tudi krvnica Slovenke Polone Hercog Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je bila boljša od Slovakinje Dominike Cibulkove s 7: (9), 4:6, 6:3.

Foto: EPA serena williams

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.