Forlan utišal tisoče vuvuzel

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Reprezentanca Urugvaja je na tekmi drugega kola skupine A premagala domačo reprezentanco Južnoafriške republike s 3:0. Blestel je Diego Forlan, ki je zabil kar dvakrat.
Oglej si celoten članek

V dvoboj so bolje krenili Urugvajci, ki so takoj pokazali, česa so si nocoj želeli. Nato so se prebudili tudi Južnoafričani, ki so trikrat nevarneje zapretili vratom Muslera. A vse do prvega zadetka Urugvajcev, ki ga je v 24. minuti zrežiral kdo drug kot Diego Forlan. Urugvaj se po vodilnem zadetku ni zaprl, še več. Vloge na igrišču se niso zamenjale, Urugvaj, za katerega je lepo priložnost imel tudi Luis Suarez, je še naprej napadal, Južnoafričani pa niso želeli preveč tvegati.

Kljub vodstvu so tudi v drugi polčas odločneje krenili Urugvajci, ki so nevarno oblegali vrata domačinov, a si lepše priložnosti za zadetek niso ustvarili. V 66. minuti je bilo sumljivo v južnoafriškem kazenskem prostoru, ko je padel Suarez, toda italijanski sodnik Massimo Busacca se za najstrožjo kazen ni odločil. Do prvega in edinega pravega strela na gol so domačini v drugem polčasu prišli šele v 66. minuti, ko

Diego Forlan je postal prvi izmed družine Forlan, ki mu je uspelo zabiti na SP. Njegovemu očetu Pablu na SP ni uspelo doseči zadetka, medtem ko se Diego na prvenstvu leta 2002 ni vpisal med strelce.

je z glavo z bližine poskušal Mphela, a se je žoga od njegove glave odbila mimo Muslerovih vrat. V 76. minuti pa je sledil šok za domače, saj je Khune v kazenskem prostoru podrl Suareza in si prislužil rdeči karton, Urugvajcem pa pripravil strel z 11 metrov. Tega je uspešno izvedel Forlan, ki je postal prvi nogometaš, ki je na tem prvenstvu dosegel dva zadetka. Premoč Urugvaja je kronal Alvaro Pereira, ki je v 94. minuti zabil za končnih 3:0.

SP 2010, Skupina A

JAR : Urugvaj 0:3
Forlan (24, 81/11-m), Pereira (94)
RK: Khune (76/JAR)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.