Šport
15 ogledov

Forlan utišal tisoče vuvuzel

1/21
Žurnal24 main
Reprezentanca Urugvaja je na tekmi drugega kola skupine A premagala domačo reprezentanco Južnoafriške republike s 3:0. Blestel je Diego Forlan, ki je zabil kar dvakrat.

V dvoboj so bolje krenili Urugvajci, ki so takoj pokazali, česa so si nocoj želeli. Nato so se prebudili tudi Južnoafričani, ki so trikrat nevarneje zapretili vratom Muslera. A vse do prvega zadetka Urugvajcev, ki ga je v 24. minuti zrežiral kdo drug kot Diego Forlan. Urugvaj se po vodilnem zadetku ni zaprl, še več. Vloge na igrišču se niso zamenjale, Urugvaj, za katerega je lepo priložnost imel tudi Luis Suarez, je še naprej napadal, Južnoafričani pa niso želeli preveč tvegati.

Kljub vodstvu so tudi v drugi polčas odločneje krenili Urugvajci, ki so nevarno oblegali vrata domačinov, a si lepše priložnosti za zadetek niso ustvarili. V 66. minuti je bilo sumljivo v južnoafriškem kazenskem prostoru, ko je padel Suarez, toda italijanski sodnik Massimo Busacca se za najstrožjo kazen ni odločil. Do prvega in edinega pravega strela na gol so domačini v drugem polčasu prišli šele v 66. minuti, ko

Diego Forlan je postal prvi izmed družine Forlan, ki mu je uspelo zabiti na SP. Njegovemu očetu Pablu na SP ni uspelo doseči zadetka, medtem ko se Diego na prvenstvu leta 2002 ni vpisal med strelce.

je z glavo z bližine poskušal Mphela, a se je žoga od njegove glave odbila mimo Muslerovih vrat. V 76. minuti pa je sledil šok za domače, saj je Khune v kazenskem prostoru podrl Suareza in si prislužil rdeči karton, Urugvajcem pa pripravil strel z 11 metrov. Tega je uspešno izvedel Forlan, ki je postal prvi nogometaš, ki je na tem prvenstvu dosegel dva zadetka. Premoč Urugvaja je kronal Alvaro Pereira, ki je v 94. minuti zabil za končnih 3:0.

SP 2010, Skupina A

JAR : Urugvaj 0:3
Forlan (24, 81/11-m), Pereira (94)
RK: Khune (76/JAR)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.