Formula 1 upokojila številko 17

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodstvo formule 1 je odločilo, da številke 17 ne bo več na startu tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Prav sedemnajstico je na svojem dirkalniku imel pokojni voznik Marussie Jules Bianchi, ki je devet mesecev po nesreči na Japonskem za posledicami poškodb umrl v petek. Vodstvo tekmovanja je v spomin nanj številko upokojilo.

"Ker si zdaj vozniki F1 sami izbirajo številke, Mednarodna avtomobilistična zveza meni, da je to primerna gesta. Tako te številke ne bo več na tekmovanjih formule 1," je v sporočilu za javnost zapisala krovna avtomobilistična organizacija.

Petindvajsetletni Bianchi je bil devet mesecev na zdravljenju v Nici, a so bile hude možganske poškodbe, ki jih je dobil v nesreči v Suzuki, na koncu usodne.

Bianchi, ki je za Marussio dirkal od leta 2013 in osvojil dve točki svetovnega prvenstva, je tako prvi dirkač formule 1, ki je umrl na dirki za veliko nagrado po legendarnem Brazilcu Ayrtonu Senni. Ta je preminil leta 1994 v San Marinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.