Šport > Moto športi
41 ogledov

Formula 1 upokojila številko 17

jules bianchi 17 dirkalnik EPA
Vodstvo formule 1 je odločilo, da številke 17 ne bo več na startu tekmovanja.

Prav sedemnajstico je na svojem dirkalniku imel pokojni voznik Marussie Jules Bianchi, ki je devet mesecev po nesreči na Japonskem za posledicami poškodb umrl v petek. Vodstvo tekmovanja je v spomin nanj številko upokojilo.

"Ker si zdaj vozniki F1 sami izbirajo številke, Mednarodna avtomobilistična zveza meni, da je to primerna gesta. Tako te številke ne bo več na tekmovanjih formule 1," je v sporočilu za javnost zapisala krovna avtomobilistična organizacija.

Petindvajsetletni Bianchi je bil devet mesecev na zdravljenju v Nici, a so bile hude možganske poškodbe, ki jih je dobil v nesreči v Suzuki, na koncu usodne.

Bianchi, ki je za Marussio dirkal od leta 2013 in osvojil dve točki svetovnega prvenstva, je tako prvi dirkač formule 1, ki je umrl na dirki za veliko nagrado po legendarnem Brazilcu Ayrtonu Senni. Ta je preminil leta 1994 v San Marinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.