Formula 1 žaluje za velikanom

Foto: Epa
Elitni dirkaški šport je zavit v črno.
Oglej si celoten članek

Nenadna smrt 66-letnega Sergia Marchioneja, nekdanjega direktorja koncerna FCC in predsednika Scuderie Ferrari, ki se je od položaja poslovil komaj teden dni pred smrtjo, mončno odmeva tudi v paddocku formule 1. 

Marchione je umrl zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanju po operaciji rame v bolnišnici v Zürichu, kjer so mu nepričakovano diagnostistirali raka v zadnjem stadiju.

Sloviti Italijan, znan kot neizprosen poslovnež, je umrl le dober teden dni po tem, ko se je zadnjič pojavil v javnosti, in manj kot teden po tem, ko je vodstvo koncerna FCA potrdilo, da se zaradi zdravstvenih težav ne bo vrnil na položaj.

Šok Umrl je Sergio Marchionne

Velikanu avtomobilske industrije so se poklonila številna moštva in drugi veljaki iz sveta formule 1 na čelu z ameriškim direktorjem tekmovanja Chasom Careyjem. "Globoko smo užaloščeni ob smrti Sergia Marchioneja. Bil je velik vodja, ne samo v formuli 1 in avtomobilskem svetu, temveč poslovnem svetu nasploh. Bil je strasten, energičen in razgledan človek, ki nam je bil vsem v velik navdih. Njegovega doprinosa k formuli 1 se ne da izmeriti. Bil je dober prijatelj vseh nas in zelo ga bomo pogrešali. V tem težkem času izrekamo sožalje njegovi družini, prijateljem in kolegom," je zapisal prvi mož elitnega dirkaškega športa.

Foto: Epa

Marchione ni zaslužen le za preporod italijanske avtomobilske industrije, temveč tudi za oživitev poskočnega konjička, ki se je prav pod njegovim vodstvom spet uveljavil kot eden glavnih kandidatov za naslova dirkaškega in konstruktorskega prvaka.

"Vsi pri Ferrariju si štejemo v čast, da smo imeli priložnost delati s tako pogumnim šefom, ko je bil Sergio Marchione, človek z nezimerno mero človečnosti in inteligence. V teh žalostnih trenutkih se pridružujemo njegovi družini in se ga spominjamo z veliko naklonjenostjo," so se od nekdanjega šefa poslovili v rdeči garaži.

Foto: Epa Šef Mercedesa Toto Wolff se bo Marchioneja spominjal kot "zaveznika in prijatelja", obenem pa "silovitega tekmeca". "Izgubili smo velikega podpornika formule," so zapisali pri Mercedesu in izrekli sožalje vsem bližnjim.

Na družbenih omrežjih so se oglasili tudi Red Bull, McLaren, Williams, Haas, Sauber, Force India, Renault in Toro Rosso, z uradno izjavo pa se je odzval tudi prvi mož Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt.

"Zelo me je užalostila vest o tragični in nepričakovani smrti Sergia Marchioneja. Sergio je dosegel velikanske uspehe v avtomobiliski industriji in svetovnem motošportu. Življenje je posvetil delu s skupino Fiat-Chrysler in usmeril vse svoje moči v to, da bi Ferrari popeljal nazaj na vrh," je zapisal nekdanji šef Scuderie. "Sergio je bil ljubezniv, načelen in pogumen mož, njegovo vodenje je bilo nekonvencionalno in vizionarsko. Bil je pomemben član Fiine strateške skupine in odbora za cestno varnost. Njegova smrt je velika izguba. V imenu celotne organizacije izrekam sožalje družine, prijatelje, Ferrariju in vsem ekipam skupine Fiat-Chrysler."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.