Formuli ena bi se lahko odprla vrata v London

Foto: EPA
Foto: EPA
Sprejetje zakona britanske vlade bi povečal možnosti ulične dirke po Londonu.
Oglej si celoten članek

Čeprav ne gre prav kmalu pričakovati, da bodo bolidi formule ena dirkali po londonskih ulicah, pa imajo motošportni entuziasti v Angliji vse več upanja. Ob številnih kampanjah, v katerih sta pobudo podpirala tudi zvezdnika formule ena Jenson Button in Lewis Hamilton, so z uporabo tehnologije predstavili tudi morebitno progo.

Na 5,1 kilometrov drogi progi, ki bi vsebovala štirinajst zavojev, bi se dirkači podili mimo številnih londonskih znamenitosti, kot so Buckinghamska palača, Trafalgar Square in Big Ben. Če so mnogi mislili, da je bil to le trik za dvigovanje priljubljenosti športa, pa je šef tekmovanja Bernie Ecclestone zatrdil,  da temu ni tako.

Naslednji korak proti temu cilju bi lahko sledil že v naslednjih šestih tednih. Tako dolgo se bodo v vladi odločali o zakonu, ki bi dovoljeval zaporo cest v namen cestnih preizkušenj (predvsem tekaških in kolesarskih), s tem pa bi se posvetil tudi žarek upanja za Formulo ena. Seveda tu ostaja še ogromno problemov, kot so finačni, okoljski in infrastrukturni.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.