Šport > Moto športi
26 ogledov

Formuli ena bi se lahko odprla vrata v London

lewis hamilton jenson button EPA
Sprejetje zakona britanske vlade bi povečal možnosti ulične dirke po Londonu.

Čeprav ne gre prav kmalu pričakovati, da bodo bolidi formule ena dirkali po londonskih ulicah, pa imajo motošportni entuziasti v Angliji vse več upanja. Ob številnih kampanjah, v katerih sta pobudo podpirala tudi zvezdnika formule ena Jenson Button in Lewis Hamilton, so z uporabo tehnologije predstavili tudi morebitno progo.

Na 5,1 kilometrov drogi progi, ki bi vsebovala štirinajst zavojev, bi se dirkači podili mimo številnih londonskih znamenitosti, kot so Buckinghamska palača, Trafalgar Square in Big Ben. Če so mnogi mislili, da je bil to le trik za dvigovanje priljubljenosti športa, pa je šef tekmovanja Bernie Ecclestone zatrdil,  da temu ni tako.

Naslednji korak proti temu cilju bi lahko sledil že v naslednjih šestih tednih. Tako dolgo se bodo v vladi odločali o zakonu, ki bi dovoljeval zaporo cest v namen cestnih preizkušenj (predvsem tekaških in kolesarskih), s tem pa bi se posvetil tudi žarek upanja za Formulo ena. Seveda tu ostaja še ogromno problemov, kot so finačni, okoljski in infrastrukturni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.