Mariboru se je nasmehnila sreča, v Ljudski vrt prihajajo ...

Foto: NK Maribor/Twitter NK Maribor Hapoel Liga prvakov
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Monte Carlu opravila žreb skupin za novo sezono Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Slovenski državni prvak Maribor bo v tretjem nastopu v Ligi prvakov igral v skupini E z Liverpoolom, Sevillo in Spartak Moskvo.

Dejstvo je, da skupina ni preveč atraktivna, a obenem ne gre zanikati, da imajo vijoličasti zdaj še lepše možnosti za dober točkovni izplen.

Maribor je bil izžreban kot predzadnji in prav lahko bi se zgodilo, da bi pristal v skupini z Real Madridom, Tottenhamom in Borussio Dortmund, na koncu pa se je moral "zadovoljiti" s skupino, katere najbolj zveneče ime je petkratni zmagovalec Lige prvakov - Liverpool.

Maribor bo v skupinskem delu igral tretjič, pred tem se je med evropsko elito meril že v sezonah 1999/2000 in 2014/15. Doslej je v Ligi prvakov dosegel eno zmago, in to prav na prvi tekmi - na gostovanju pri kijevskem Dinamu, kjer je z golom Anteja Šimundže slavil z 1:0.

"Želje za današnji žreb so bile, kot sem jih imel takoj po končani tekmi in uvrstitvi v ligo prvakov. Da dobimo skupino, v kateri lahko tekmujemo. Če bi padli v kakšno drugo skupino, bi tekmovali veliko težje. Imamo zelo zahtevne tekmece, imamo atraktivne tekmece, če mislimo na Sevillo in Liverpool. Skupina je prava. Veselimo se vsakega srečanja posebej." - Darko Milanič

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se bo s svojim Atletico Madridom meril v skupini C s Chelseajem, Romo in Karabahom Agdamom.

Ekipa slovenskega vratarja Ažbeta Juga, Sporting Lizbona, bo igrala v skupini D, kjer so še Juventus, Barcelona in Olympiacos.

Skupinski del se bo začel 12. septembra in končal 6. decembra. 

 "So nas presenetili. Mogoče skupina ni najbolj atraktivna, a ta skupina pušča upanje. Marsikaj je mogoče." - Marko Šuler

Skupine Lige prvakov za sezono 2017/2018:

Skupina A:

1. Benfica (Portugalska)
2. Manchester United (Anglija)
3. Basel (Švica)
4. CSKA Moskva (Rusija)

Skupina B:

1. Bayern München (Nemčija)
2. PSG (Francija)
3. Anderlecht (Belgija)
4. Celtic (Škotska)

Skupina C: 

1. Chelsea (Anglija)
2. Atletico Madrid (Španija)
3. Roma (Italija)
4. Qarabag (Azerbajdžan)

Skupina D:

1. Juventus (Italija)
2. Barcelona (Španija)
3. Olympiacos (Grčija)
4. Sporting Lizbona (Portugalska)

Skupina E:

1. Spartak Moskva (Rusija)
2. Sevilla (Španija)
3. Liverpool (Anglija)
4. Maribor (Slovenija)

Skupina F: 

1. Šahtar Doneck (Ukrajina)
2. Manchester City (Anglija)
3. Napoli (Italija)
4. Feyenoord (Nizozemska)

Skupina G:

1. Monaco (Francija)
2. Porto (Portugalska)
3. Bešiktaš (Turčija)
4. RB Leipzig (Nemčija)

Skupina H: 

1. Real Madrid (Španija)
2. Borussia Dortmund (Nemčija)
3. Tottenham (Anglija)
4. Apoel Nikozija (Ciper)

Razpored po bobnih:

1. boben: Real Madrid, Bayern München, FC Chelsea, Juventus Torino, Benfica Lizbona, AS Monaco, Spartak Moskva in Šahtar Donjeck

2. boben: FC Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, FC Sevilla, Manchester City, FC Porto in Manchester United

3. boben: SSC Napoli, Tottenham Hotspur, FC Basel, Olympiakos Pirej, RSC Anderlecht, AS Roma, Bešiktaš Istanbul in FC Liverpool

4. boben: Feyenoord Rotterdam, Maribor, RB Leipzig, Celtic Glasgow, Sporting Lizbona, Apoel Nikozija, Karabah Agdam in CSKA Moskva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.