Francoski pokal v roke nogometašem Guingampa

Foto: r
Foto: r
V bretonskem finalu francoskega pokala sta se pomerila Rennes in Guingamp, lovoriko pa je domov odnesel slednji po zmagi z 2:0.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Guingampa so drugič v klubski zgodovini osvojili francoski pokal. V finalu so na Stade de France v Parizu premagali Rennes z 2:0 (1:0). Zadetka sta dosegla Jonathan Martins Pereira v 36. in Mustapha Yatabare v 46. minuti.

Guingamp, ki se je s tem uvrstil v evropsko ligo, je prvo pokalno lovoriko osvojil leta 2009, ko je v finalu kot drugoligaš prav tako ugnal Rennes. Slednji je prav tako že osvojil dva naslova, vendar zadnjega leta 1971. Igralci Rennesa, ki prihajajo iz mesta s 207.000 prebivalci, bi morali biti v bretonskem derbiju veliki favoriti. Klub, ki je v lasti milijarderja Francoisa Pinaulta, pa je na koncu tretjič v sezoni izgubil proti "kmetom".

Guingamp, ki ima vzdevek kmetje, je klub, v katerem je na poti v svetovni vrh igral tudi Didier Drogba iz Slonokoščene obale. Naselje Guingamp ima vsega nekaj nad 7.000 prebivalcev, na tekmo v francosko prestolnico pa se je na 480 kilometrsko pot podal tudi konvoj traktorjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.