Šport > Nogomet
24 ogledov

Francoski pokal v roke nogometašem Guingampa

Guingamp r
V bretonskem finalu francoskega pokala sta se pomerila Rennes in Guingamp, lovoriko pa je domov odnesel slednji po zmagi z 2:0.

Nogometaši Guingampa so drugič v klubski zgodovini osvojili francoski pokal. V finalu so na Stade de France v Parizu premagali Rennes z 2:0 (1:0). Zadetka sta dosegla Jonathan Martins Pereira v 36. in Mustapha Yatabare v 46. minuti.

Guingamp, ki se je s tem uvrstil v evropsko ligo, je prvo pokalno lovoriko osvojil leta 2009, ko je v finalu kot drugoligaš prav tako ugnal Rennes. Slednji je prav tako že osvojil dva naslova, vendar zadnjega leta 1971. Igralci Rennesa, ki prihajajo iz mesta s 207.000 prebivalci, bi morali biti v bretonskem derbiju veliki favoriti. Klub, ki je v lasti milijarderja Francoisa Pinaulta, pa je na koncu tretjič v sezoni izgubil proti "kmetom".

Guingamp, ki ima vzdevek kmetje, je klub, v katerem je na poti v svetovni vrh igral tudi Didier Drogba iz Slonokoščene obale. Naselje Guingamp ima vsega nekaj nad 7.000 prebivalcev, na tekmo v francosko prestolnico pa se je na 480 kilometrsko pot podal tudi konvoj traktorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.