Francoz do druge zmage v treh dneh

Foto: EPA
Foto: EPA
Alexis Pinturault je zmagovalec osmega veleslaloma za svetovni pokal v tej sezoni. Pinturault je slavil že na petkovem veleslalomu. Edini slovenski finalist Žan Kranjec je zasedel končno 28. mesto.
Oglej si celoten članek

Alexis Pinturault je vodil že po prvi vožnji ter je v finalu ubranil vodstvo za še peto zmago v tej sezoni. Po četrtem mestu na prvi progi je v drugo odlično nastopil Avstrijec Marcel Hirscher za nove stopničke, zaostal je 1,14 sekunde. Drugi je bil tudi na petkovem veleslalomu. Tretje mesto je osvojil Norvežan Henrik Kristoffersen (+1,26), ki je bil tretji tudi po prvi vožnji.

V finalu je znova kot edini Slovenec nastopil Žan Kranjec, ki pa ni izkoristil dobrega izhodišča, po prvi vožnji je bil 23., v finalu je izgubil pet mest za končno 28. mesto (+4,81). Moška karavana se bo preselila v Slovenijo, kjer bo od 4. do 6. marca na sporedu 55. pokal Vitranc v Kranjski Gori, s trojnim tekmovalnim sporedom, dvema veleslalomoma in slalomom.

Hirscher se je še približal rekordnemu petemu velikemu kristalnemu globusu za končno zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Salzburžan ima 1365 točk, prvi izzivalec Kristoffersen zaostaja 283 točk. V posebnem veleslalomskem seštevku ima vodilni Hirscher (561) 131 točk prednosti pred drugim Pinturaultom (430).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.