Šport
33 ogledov

Francoz do druge zmage v treh dneh

Alexis Pinturault EPA
Alexis Pinturault je zmagovalec osmega veleslaloma za svetovni pokal v tej sezoni. Pinturault je slavil že na petkovem veleslalomu. Edini slovenski finalist Žan Kranjec je zasedel končno 28. mesto.

Alexis Pinturault je vodil že po prvi vožnji ter je v finalu ubranil vodstvo za še peto zmago v tej sezoni. Po četrtem mestu na prvi progi je v drugo odlično nastopil Avstrijec Marcel Hirscher za nove stopničke, zaostal je 1,14 sekunde. Drugi je bil tudi na petkovem veleslalomu. Tretje mesto je osvojil Norvežan Henrik Kristoffersen (+1,26), ki je bil tretji tudi po prvi vožnji.

V finalu je znova kot edini Slovenec nastopil Žan Kranjec, ki pa ni izkoristil dobrega izhodišča, po prvi vožnji je bil 23., v finalu je izgubil pet mest za končno 28. mesto (+4,81). Moška karavana se bo preselila v Slovenijo, kjer bo od 4. do 6. marca na sporedu 55. pokal Vitranc v Kranjski Gori, s trojnim tekmovalnim sporedom, dvema veleslalomoma in slalomom.

Hirscher se je še približal rekordnemu petemu velikemu kristalnemu globusu za končno zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Salzburžan ima 1365 točk, prvi izzivalec Kristoffersen zaostaja 283 točk. V posebnem veleslalomskem seštevku ima vodilni Hirscher (561) 131 točk prednosti pred drugim Pinturaultom (430).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.