Francozi besni po tekmi s Slovenijo: "Da smo temu priča? To ni mogoče"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po mnenju francoskega selektorja se je njegovim varovancem na tekmi s Slovenijo zgodila velika krivica.
Oglej si celoten članek

V francoskem taboru so po porazu proti Sloveniji na peti tekmi skupinskega dela EP prepričani, da je bila zmaga Slovenije v največji meri posledica napačnih sodniških odločitev v sami končnici četrtkovega razburljivega obračuna, ki je odločal o prvem mestu v skupini B.

Drama v Kölnu Maščevanje je sladko, Slovenija je premagala Francijo

Slovenski košarkarji so tekmo dobili z 88:82, potem ko so v zaključku srečanja ukradli dve ključni žogi. Najprej si je pri izenačenju na 82:82 okroglo usnje prisvojil Goran Dragić in s polaganjem zadel za vodstvo Slovenije. Izkušeni kapetan je kmalu zatem poskrbel tudi za zadnje slovenske točke na srečanju, ko je pri vodstvu s 86:82 unovčil ukradeno žogo brata Zorana.

Foto: Profimedia Francoski selektor Vincent Collet se je po tekmi obregnil ob sodniški kriterij in vztrajal, da sta bili v obeh primerih nad njegovimi igralci storjeni osebni napaki. Kljub zgodovinski predstavi Luke Dončića, ki je dosegel kar 47 točk, se francoski strateg niti z besedo ni dotaknil slovenske igre, temveč je ves svoj gnev zlil na delivce pravice.

"Košarka je fantastična igra, kadar imajo igralci možnost krojiti razplet tekme. Ko je bil izid izenačen (82:82, op. a.), to ni bila običajna osebna napaka nad Eliejem Okobom na sredini igrišča. Verjetno je bila to celo nešportna osebna napaka, vendar je lahko šel Dragić do koša," se je pritoževal 59-letni strateg.

"Kako lahko to pojasnimo? Kaj lahko rečem? Kaj naj povem o tekmi, na kateri smo priča takšnih stvarem? To je nemogoče. Nemogoče je, da imamo najboljše igralce in da je nivo igre tako visok, potem pa se dogajajo takšne reči. Treba je ostati pošten do konca."

Poškodbe Doktor podal stanje Dončića in Tobeyja, prvega so šivali na živo

Foto: Epa

"Reprezentančni selektor sem že 13 let, igrali smo več prvenstev in olimpijskih iger, pa se nikoli nisem pritoževal. Kaj naj rečem svojim igralcem? Dve osebni napaki. Ena nad Okobom in druga nad Evanom Fournierjem. Sploh nismo imeli možnosti. Slovenci so se vrnili v garderobo s piščalko v žepu in brez strahu. Kaj lahko naredimo? To je vse, kar imam povedati," je bil jasen Collet.

Šport Oglasil se je kapetan Gogi: Slika in zapis povesta vse!

"Imeli smo 26 podaj, oni samo 11. Nam so sodili 24 osebnih napak, njim pa 14. Po 32 minutah igre je bilo v prekrških celo 22:8. Ampak o tem sploh nočem govoriti. Govorim samo o zadnjih dveh prekrških. Tisti nad Okobom ni bil normalen. Izkazano nam je bilo nespoštovanje. Slovenija ima Luko Dončića, ok, a tudi Francozi smo v zadnjih letih veliko dosegli. Ne zahtevamo privilegijev, želimo si samo pravilnih sodniških odločitev. Že res, da je to del igre, toda odnos ni bil pravilen," je sklenil nekdanji košarkar.

Foto: Profimedia Vincent Collet

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 17:39 8. September 2022.

    Sodniki - ali sovražijo Slovenijo ali pa so bili podkupljeni. Ker tako slabo sojenje, kot so ga pokazali, ne spada …

  • 13:43 8. September 2022.

    "Lebrick" je ovrgel mojo tezo, da cigle ne morejo daleč leteti. za kar se pokesam. Pokazal je surovo moč. Cela …

  • 13:33 8. September 2022.

    za tisti planirani komolec, ko francoz izpusti zogo in vzge, vmes pa gleda sodnika ce je videl, bi si zasluzil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.