Francozinje premočne, proti Črnogorkam za preživetje

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenske rokometašice so na evropskem prvenstvu na Danskem na drugi tekmi skupinskega dela doživele drugi poraz.
Oglej si celoten članek

V okviru skupine A je bila v 2. kolu od Slovenije zanesljivo boljša aktualna evropska prvakinja Francija (17:27). Gostiteljica Danska je v večerni tekmi v tej skupini zanesljivo ugnala Črno goro (28:19).

Slovenija se bo v 3. kolu v torek ob 18.15 pomerila s Črno goro.

EP v rokometu Danke vlile upanje Slovenkam, Hrvatice spet presenetile

Slovenke so takoj občutile moč atletsko izjemno sposobnih Francozinj, ki jih v dveh mandatih že dolgih 19 let vodi sloviti in silno uspešni 62-letni Olivier Krumbholz. Že po desetih minutah igre so zaostale za štiri gole (2:6), sprememb na bolje ni bilo niti po minuti odmora slovenskega selektorja Uroša Bregarja.

Njegove varovanke so tudi v nadaljevanju imele gromozanske težave s francosko obrambo 6-0. Med 6. in 18. minuto sploh niso dosegle gola, Francozinje pa so jim medtem ušle že za sedem golov (2:9).

Bregar je hitro uvidel, da so Francozinje nepremagljive in da se ne bo ponovila senzacija iz Trierja, kjer so Slovenke pred tremi leti na svetovnem prvenstvu slavile s 24:23. Iz strateških razlogov je nekoliko spočil svoje najboljše posameznice, kot so Ana Gros, Tjaša Stanko, Elizabeth Omoregie in Barbara Lazović, njihova minutaža je bila veliko manjša kot sicer.

Slovenke se v teh okoliščinah niso mogle kosati s Francozinjami, ki so si po drugi zmagi - pred tem so premagale Črnogorke s 24:23 - že zagotovile napredovanje v drugi del tekmovanja. Vseskozi so bile korak ali dva pred Slovenkami, ki jih v nobenem trenutku niso ogrozile.

"Francozinje so nam v prvih 10 minutah odvzele pravi ritem igre. Nato smo se skušali vrniti v igro in na odmor odšli s šestimi goli zaostanka. Kljub temu menim, da smo v primerjavi s prvo tekmo igrali veliko bolje v obrambi, znova pa nismo realizirali strelov z lepih priložnosti in tudi sedemmetrovke. V nadaljevanju smo prav tako lovili tekmice, a te so bile tokrat resnično premočne in zasluženo slavile zmago."
Uroš Bregar, selektor Slovenije

EP v rokometu (skupina A), 2. kolo:

Slovenija - Francija 17:27 (6:12)
Gros, Lazović po 4; Nze Minko, Lacrabere po 7.

Črna gora - Danska

LESTVICA:
1. Francija 4
2. Danska 2 (-1)
3. Črna gora 0 (-1)
4. Slovenija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:10 7. December 2020.

    Če daš v prvih 20. ,minutah 2.gola, potem naj se ne čudijo od kje poraz!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.