Šport
86 ogledov

Francozinje premočne, proti Črnogorkam za preživetje

Francija Slovenija EHF Euro 2020 Reševalni pas/Twitter
Slovenske rokometašice so na evropskem prvenstvu na Danskem na drugi tekmi skupinskega dela doživele drugi poraz.

V okviru skupine A je bila v 2. kolu od Slovenije zanesljivo boljša aktualna evropska prvakinja Francija (17:27). Gostiteljica Danska je v večerni tekmi v tej skupini zanesljivo ugnala Črno goro (28:19).

Slovenija se bo v 3. kolu v torek ob 18.15 pomerila s Črno goro.

Danska Črna gora EHF Euro 2020 EP v rokometu Šport Danke vlile upanje Slovenkam, Hrvatice spet presenetile

Slovenke so takoj občutile moč atletsko izjemno sposobnih Francozinj, ki jih v dveh mandatih že dolgih 19 let vodi sloviti in silno uspešni 62-letni Olivier Krumbholz. Že po desetih minutah igre so zaostale za štiri gole (2:6), sprememb na bolje ni bilo niti po minuti odmora slovenskega selektorja Uroša Bregarja.

Njegove varovanke so tudi v nadaljevanju imele gromozanske težave s francosko obrambo 6-0. Med 6. in 18. minuto sploh niso dosegle gola, Francozinje pa so jim medtem ušle že za sedem golov (2:9).

Bregar je hitro uvidel, da so Francozinje nepremagljive in da se ne bo ponovila senzacija iz Trierja, kjer so Slovenke pred tremi leti na svetovnem prvenstvu slavile s 24:23. Iz strateških razlogov je nekoliko spočil svoje najboljše posameznice, kot so Ana Gros, Tjaša Stanko, Elizabeth Omoregie in Barbara Lazović, njihova minutaža je bila veliko manjša kot sicer.

Slovenke se v teh okoliščinah niso mogle kosati s Francozinjami, ki so si po drugi zmagi - pred tem so premagale Črnogorke s 24:23 - že zagotovile napredovanje v drugi del tekmovanja. Vseskozi so bile korak ali dva pred Slovenkami, ki jih v nobenem trenutku niso ogrozile.

"Francozinje so nam v prvih 10 minutah odvzele pravi ritem igre. Nato smo se skušali vrniti v igro in na odmor odšli s šestimi goli zaostanka. Kljub temu menim, da smo v primerjavi s prvo tekmo igrali veliko bolje v obrambi, znova pa nismo realizirali strelov z lepih priložnosti in tudi sedemmetrovke. V nadaljevanju smo prav tako lovili tekmice, a te so bile tokrat resnično premočne in zasluženo slavile zmago."
Uroš Bregar, selektor Slovenije

EP v rokometu (skupina A), 2. kolo:

Slovenija - Francija 17:27 (6:12)
Gros, Lazović po 4; Nze Minko, Lacrabere po 7.

Črna gora - Danska

LESTVICA:
1. Francija 4
2. Danska 2 (-1)
3. Črna gora 0 (-1)
4. Slovenija 0

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 08:10 07.december 2020.

    Če daš v prvih 20. ,minutah 2.gola, potem naj se ne čudijo od kje poraz!!!

Sorodne novice