Šport
267 ogledov

Celjani tik pred odhodom v Francijo izvedeli za okužbo

Celje PL twitter RK Celje Piv. Laško
Celjani bi se na pot morali odpraviti v današnjih zgodnjih jutranjih urah.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bi v sredo v Nantesu morali igrati tekmo sedmega kola skupinskega dela evropske lige prvakov, a je tekma v Franciji zaradi okužb z novim koronavirusom v domačem taboru odpovedana oziroma prestavljena na drug termin.

Čeprav so bili rokometaši Celja Pivovarne Laško skoraj že na poti na gostovanje v Francijo, je v ponedeljek pozno zvečer prišla informacija, da so obvezni testi, ki jih morata ekipi opraviti pred tekmo, v taboru domače ekipe potrdili okužbo več igralcev. Zaradi tega je Evropska rokometna zveza (EHF) tekmo odpovedala in bo poiskala drug termin.

rokomet EHF liga prvakov Final4 EHF Šport Znan spored polfinala lige prvakov s šestimi Slovenci

Celjani bi se sicer na pot morali odpraviti v današnjih zgodnjih jutranjih urah, ko bi jih pot vodila v Benetke, od tam polet do Pariza in nadaljnji let do Nantesa. Slovenska ekipa bo ostala doma, kjer bo trenirala in še naprej dosledno upoštevala vsa priporočila in ukrepe za preprečitev širjenja novega koronavirusa, so sporočili iz celjskega tabora.

Sebastian Skube Nikola Karabatić Rokomet Šport Slovenec bo igral za nesramno bogati PSG

V celjskem klubu preučujejo možnosti, da bi odigral katero izmed tekem slovenske lige, saj zaradi evropske preizkušnje velenjskega Gorenja odpade tudi sobotna tekma 10. kola lige NLB.

Prav tako so Celjani v stiku z Nantesom in EHF, saj je zaradi morebitne karantene vprašljiva tudi medsebojna tekma s francosko ekipo, ki je na sporedu 25. novembra v Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.