Šport
125 ogledov

Slovenke na prvi tekmi klonile

rokomet EP Epa
Slovenske rokometašice EP odprle s porazom proti Dankam

Slovenska rokometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi ženskega evropskega prvenstva v Herningu izgubila proti Danski s 23:30 (12:14). Slovenija se bo v nedeljo, 6. decembra ob 18.15 pomerila s Francijo, ki je na današnji prvi tekmi skupine A premagala Črno goro s 24:23 (11:12). Iz skupine A bodo napredovale tri od štirih reprezentanc. Slovenija je nazadnje v drugem delu nastopila na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto, kar je tudi njena najboljša uvrstitev na dosedanjih šestih evropskih prvenstvih.

Slovenski selektor Uroš Bregar je v pomanjkanju kakovostnih krilnih igralk na desno stran postavil Barbaro Lazović, po rokometni izobrazbi sicer zunanjo igralko, poleg izkušene povratnice v slovensko reprezentanco pa še "prvo violino" Ano Gros ter Tjašo Stanko, Nino Zulić, Majo Svetik, Natašo Ljepojo in vratarko Amro Pandžić.

Slovenske rokometašice so bile v uvodnih sedmih minutah povsem enakovredne papirnatim favoritinjam. Po izidu 4:4 pa so se v slovenski ekipi pojavile prve razpoke, kar so Danke izkoristile in jim tri minute kasneje ušle za štiri gole (4:8). Slovenska zadrega je bila kratkotrajna, po delnem izidu 3:0 so po dveh golih Ljepoje in enem Lazovićeve povsem zadihale za ovratnik gostiteljicam zaključnega turnirja (7:8).

V nadaljevanju so malenkostno padle, v 20. minuti so znova zaostajale za štiri gole (8:12), dve minuti kasneje pa prvič na dvoboju za pet (9:14). V končnici prvega polčasa so se vendarle zbrale in ga končale z zaostankom dveh zadetkov (12:14).

Elizabeth Omoregie | Avtor: Epa Epa

Bregarjeve varovanke so do 38. minute držale korak s trikratnimi evropskimi prvakinjami. A po izidu 17:19, ko so imele tudi napad za zmanjšanje zaostanka na en gol, niso bile kos visokemu ritmu, ki so ga vseskozi narekovale Danke. V 47. minuti je zaostanek narasel na sedem golov (18:25), tega primanjkljaja pa kljub nekaterim dobrim obdobjem v svoji igri do konca tekme niso nadoknadile.

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Barbara Lazović in Nataša Ljepoja, ki sta dosegli po pet golov, enega manj je prispevala Tjaša Stanko. "Borile smo se po svojih najboljših močeh, a gostiteljice turnirja so bile danes premočne. Med tekmo smo se jim nekajkrat približale, a nato naredile nepotrebne napake, kar so Danke izkoristile in nam ušle. Pred nami sta še dve tekmi, upam, da nam bo uspel preboj v drugi del tekmovanja," je po dvoboju dejala Ana Gros.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.