Freiburg prekinil Bayernov niz zmag

Foto: EPA Guardiola Freiburg Bayern Foto: EPA Van Buyten Guede Freiburg Bayern Foto: EPA Shaqiri Baumann Freiburg Bayern Foto: EPA Shaqiri Freiburg Bayern Foto: EPA Shaqiri Müller Kroos Freiburg Bayern Foto: EPA Neuer Hőfler Freiburg Bayern Foto: EPA Höfler Hanke Freiburg Bayern Foto: EPA Van Buyten Freiburg Bayern
Bayern je na vnaprej odigrani tekmi 4. kola remiziral na gostovanju pri Freiburgu (1:1).
Oglej si celoten članek

Na srečanju, ki je bilo odigrano vnaprej zaradi petkovega obračuna Bayerna s Chelseajem za evropski superpokal, je trener Bavarcev Pep Guardiola v primerjavi s prejšnjo prvenstveno tekmo proti Nürnbergu opravil šest menjav. Takšna postava nemških in evropskih prvakov je na gostovanju pri Freiburgu zabeležila remi (1:1) in tako prekinila popoln start v prvenstvo.

Rezervist ugnal Neuerja

Začetek tekme je bil živahen in precej izenačen, oba vratarja sta morala že kmalu posredovati. Nato pa je Bayern prevzel pobudo in v 32. minuti tudi povedel. Po slabem izbijanju domačega čuvaja mreže Oliverja Baumanna je Thomas Müller prodrl po desni strani in s predložkom našel Xherdana Shaqirija, ki je z močnim polvolejem povedel goste v vodstvo. Do konca polčasa so Bavarci prevladovali, a niso uspeli več resneje ogroziti gola domačih.

Na začetku drugega dela je bil spet nevaren Shaqiri, na drugi strani pa mu je odgovoril Charles Laprevotte, ki je s plasiranim strelom zadel vratnico. Prvo zaključno žogo za goste je imel Toni Kroos, ki je sam krenil proti Baumannu, toda ni uspel pravočasno streljati. Njegovo nespretnost je v 86. minuti izkoristil domači rezervist Nicolas Höfler, ki je z levim volejem iz bližine premagal Manuela Neuerja in izenačil rezultat. V končnici je imel priložnost še Dante, ki je meril čez gol in ostalo je pri prvem remiju Bayerna v novi sezoni Bundeslige.

Bundesliga, 4. kolo:

Freiburg : Bayern 1:1 (0:1)
Höfler (86); Shaqiri (32)

Sobota ob 15.30:
Borussia (M) - Werder
Hannover - Mainz
Wolfsburg - Hertha
Nürnberg - Augsburg
HSV - Eintracht (B)

ob 18.30:
Schalke 04 - Bayer

Nedelja ob 15.30:
Stuttgart - Hoffenheim

ob 17.30:
Eintracht (F) - Borussia (D)

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.