Šport > Nogomet
7 ogledov

Freiburg prekinil Bayernov niz zmag

Neuer Hőfler Freiburg Bayern
1/8
EPA
Bayern je na vnaprej odigrani tekmi 4. kola remiziral na gostovanju pri Freiburgu (1:1).

Na srečanju, ki je bilo odigrano vnaprej zaradi petkovega obračuna Bayerna s Chelseajem za evropski superpokal, je trener Bavarcev Pep Guardiola v primerjavi s prejšnjo prvenstveno tekmo proti Nürnbergu opravil šest menjav. Takšna postava nemških in evropskih prvakov je na gostovanju pri Freiburgu zabeležila remi (1:1) in tako prekinila popoln start v prvenstvo.

Rezervist ugnal Neuerja

Začetek tekme je bil živahen in precej izenačen, oba vratarja sta morala že kmalu posredovati. Nato pa je Bayern prevzel pobudo in v 32. minuti tudi povedel. Po slabem izbijanju domačega čuvaja mreže Oliverja Baumanna je Thomas Müller prodrl po desni strani in s predložkom našel Xherdana Shaqirija, ki je z močnim polvolejem povedel goste v vodstvo. Do konca polčasa so Bavarci prevladovali, a niso uspeli več resneje ogroziti gola domačih.

Na začetku drugega dela je bil spet nevaren Shaqiri, na drugi strani pa mu je odgovoril Charles Laprevotte, ki je s plasiranim strelom zadel vratnico. Prvo zaključno žogo za goste je imel Toni Kroos, ki je sam krenil proti Baumannu, toda ni uspel pravočasno streljati. Njegovo nespretnost je v 86. minuti izkoristil domači rezervist Nicolas Höfler, ki je z levim volejem iz bližine premagal Manuela Neuerja in izenačil rezultat. V končnici je imel priložnost še Dante, ki je meril čez gol in ostalo je pri prvem remiju Bayerna v novi sezoni Bundeslige.

Bundesliga, 4. kolo:

Freiburg : Bayern 1:1 (0:1)
Höfler (86); Shaqiri (32)

Sobota ob 15.30:
Borussia (M) - Werder
Hannover - Mainz
Wolfsburg - Hertha
Nürnberg - Augsburg
HSV - Eintracht (B)

ob 18.30:
Schalke 04 - Bayer

Nedelja ob 15.30:
Stuttgart - Hoffenheim

ob 17.30:
Eintracht (F) - Borussia (D)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.