Šport > Nogomet
27 ogledov

Mojstrovina Maria za prvi Pepov mejnik

mario mandžukić Reuters
Bayern München je dobil tudi drugo ligaško tekmo v letošnji sezoni in izenačil 24 let star klubski rekord.

Bayern München je dosegel prvi mejnik pod vodstvom Pepa Guardiole. Bavarci so v drugem kolu nemške Bundeslige premagali Eintracht (1:0) in ostali nepremagani že 27. zaporedno tekmo.

Omenjeni mejnik so Bavarci prvič dosegli leta 1989, rekord pa si v Bundesligi lasti Hamburger SV, ki je bil v osemdesetih letih neporažen kar 36 zaporednih partij.

Mandžukić ponovno blestel

Prvo ime večera je bil nedvomno hrvaški napadalec Mario Mandžukić, ki je v 13. minuti po podaji Thomasa Müllerja mojstrsko zabil za vodstvo Bavarcev. Mandžukić se je med strelce vpisal tudi na prvi tekmi proti Borussii Mönchengladbach in je z dvema zadetkoma najboljši strelec aktualnih nemških prvakov.

Arjen Robben je po tekmi dejal, da se je nogometašem Bayerna poznala utrujenost. ''Tekme po reprezentančnih akcijah so vedno težke. Nekdo pripotuje iz Južne Amerike, drugi iz Azije, časa za trening pa imaš sam dan ali dva. Najbolj so bili opazni tisti, ki niso stoodstotni,'' je povedal Rooben, Toni Kroos pa je dodal: ''V Frankfurtu ni nikoli lahko, saj so odlična ekipa. Dominirali smo vseh 90 minut in jim prepustili maloštevilne priložnosti, vendar smo sami krivi, da nismo tekme že prej odločili. V zaključku bi bili lahko precej bolj mirni.''

Zadetek Maria Mandžukića:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.