Šport > Nogomet
23 ogledov

Pep lažje diha: nova trofeja v vitrini

Müller Mandžukić Bayern München Manchester City Audi Cup pokal
1/19
EPA
Bayern je v finalu Audi Cupa na Allianz Areni premagal Manchester City (2:1). Josep Guardiola je po porazu v superpokalu proti Dortmundu osvojil novo trofejo.

Prvi polčas je pripadel Bayernu in Manchester City ni prav nič spominjal na ekipo, ki je v polfinalu tako navdušujoče "razstavila" AC Milan. Za sinjemodre je v prvih 45 minutah nevarno zapretil le novi član Stevan Jovetić, z roba kazenskega prostora je za las zgrešil mrežo, poleg njega pa enkrat z glavo še Álvaro Negredo, sicer pa so bili Bavarci na finalni tekmi veliko boljši.

S Javijem Martínezom v obrambi in slavljencem, od četrtka 29-letnim Bastianom Schweinsteigerjem v zvezni vrsti, so si domačini pripravili kar nekaj lepih priložnosti, a je bil vedno znova na mestu rezervni vratar Cityja Costel Pantilimon.

Negredo odprl svoj angleški račun

Obtoženi, a davčne utaje še ne obsojeni predsednik kluba Uli Hoeness, ki se je z veseljem slikal z navijači na tribuni, bi v drugem polčasu vseeno kmalu videl vodstvo gostov, potem ko je Manuel Neuer najprej s skrajnimi močmi ustavil Samirja Nasrija, nato pa še strel iz neposredne bližine Negreda.

"Šolarčku" Reala Madrida in nekdanjemu članu Seville je po uri igre nato le uspelo zabiti svoj prvenec za novi klub, ko je po dolgi žogi slabo posredoval Dante, rojeni Madridčan pa je zadržal Martíneza in s pomočjo vratnice po tleh premagal Neuerja.

Rezervist "Mandžo" spet udaril

Vodstvo trikratnih angleških prvakov je trajalo vsega pet minut – Pablo Zabaleta je po visoki žogi ob rezervistu Mariu Mandžukiću sicer nehote igral z roko, a se ga glavni sodnik Wolfgang Stark ni usmilil in pokazal na belo točko, ki jo je zanesljivo izvedel Thomas Müller

Hrvaški napadalec se je po izsiljeni najstrožji kazni podpisal še pod vodilni gol "Die Roten", ko je dobrih 15 minut pred koncem tekme izvrstno podajo s strani Müllerja z glavo preusmeril mimo romunskega vratarja.

Vratnica je po novem izvrstnem strelu preprečila še drugo slavje Mandžukiću, njegov nekdanji soigralec pri Wolfsburgu Edin Džeko pa je imel dve minuti pred koncem na nogi celo izenačenje, a po visoki žogi Jamesa Milnerja predolgo okleval pred Neuerjem, ki mu je njegov šibak strel ubranil.

Audi Cup, Allianz Arena, finale:

Bayern München : Manchester City 2:1 (0:0)
Müller (66/11-m), Mandžukić (73); Negredo (61)

Za tretje mesto:

AC Milan : São Paulo 1:0 (0:0)
Ki. Boateng (52)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.