Šport > Nogomet
19 ogledov

Mourinho spet verbalno nad Guardiolo

jose mourinho Reuters
Trener Chelseaja José Mourinho je podvomil o tem, da je Bayern pod Pepom Guardiolo tako močan kot lani.

V petek se bosta v evropskem superpokalu v Pragi pomerila Chelsea in Bayern. Na klopi obeh ekip sta stara tekmeca José Mourinho in Pep Guardiola. Oba sta se na klop sedanjega moštva usedla pred to sezono, pred tem sta bila bitke na španski sceni kot trenerja madridskega Reala in Barcelone.

Portugalski trener je pred srečanjem izkoristil priložnost, da malce zbode rivala in je podvomil o tem, da so zmagovalci Lige prvakov tako dobri, kot so bili pod prejšnjm trenerjem Juppom Heynckesom.

"Bayern je bil lani najboljši v Evropi. Toda to je bil Bayern Juppa Heynckesa. Sedaj imajo novega trenerja in drugačno ekipo, igrajo drugače. Nisem prepričan, da so tako dobri kot lani," je Portugalec zbodel svojega katalonskega kolega na klopi Bavarcev v izjavi za Bild am Sonntag.

Ponovitev leta 1998?

Bayern je z Guardiolo solidno začel domače prvenstvo, v nemškem superpokalu pa je izgubil proti dortmundski Borussii (2:4). Chelsea je sezono začel z dvema zmagama v Premier ligi.

Petkova tekma bo prvi obračun za evropski superpokal po letu 1998, ki se ne bo igral na stadionu Louis II v Monaku oz. Monte Carlu. Takrat je slavil prav Chelsea, ki je premagal Real Madrid z golom Gustava Poyeta (1:0). Bayern še nikoli ni osvojil te lovorike, imel pa je tri poskuse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.