Šport > Nogomet
19 ogledov

Pep: Nisem najboljši trener na svetu

Guardiola Bayern München Manchester City Audi Cup pokal EPA
Skromni Pep Guardiola je prepričan, da ni najboljši trener na svetu, ampak svoje uspehe dolguje izjemnim nogometašem.

Trener Bayern Münchna Pep Guardiola ne potrebuje samohvale. Španski strateg je leta 2008 na trenerskem stolčku Barcelone nasledil Nizozemca Franka Rijkaarda, ki je Katalonce popeljal do dveh ligaških naslovov in zmage v Ligi prvakov.

Guardiola je v naslednjih letih pustil veliki pečat v katalonski prestolnici. V času vodenja španskega prvaka je nanizal tri ligaške, dve pokalni in tri superpokalne lovorike. V sezonah 2008/2009 in 2010/2011 je z Barço osvojil dva naslova Lige prvakov in si pridobil sloves enega izmed najboljših nogometnih trenerjev na svetu.

Lovorike posledica ''najboljših nogometašev''

Pep se je dan pred začetkom nove sezone v nemški Bundesligi pogovarjal z novinarji in spregovoril nekaj pozitivnih besed na račun svojih nekdanjih varovancev.

''Nisem najboljši trener na svetu. Treniral sem nekatere izmed najboljših igralcev na svetu in imel to srečo, da sem lahko delal z njimi,'' je povedal Guardiola in poimensko izpostavil Lionela Messija, Andrésa Iniesto in Xavija Hernándeza.

Na vprašanje o pomembnosti osvajanja prestižnih lovorik je Pep odvrnil: ''Najboljša nagrada je, če lahko pomagaš igralcu. V lovorikah uživaš tisti trenutek, nato pa jih pospraviš v omaro,'' je povedal Španec in priznal, da je v preteklosti želel na Camp Nou pripeljati Francka Ribéryja. ''Večkrat sem poskusil,'' je razkril Pep. V Bayernu je končno združil moči s Francozom, ki bo tudi letos eden izmed nosilcev igre bavarskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.