Šport > Nogomet
14 ogledov

Pep odgovarja na kritike svojih igralcev

pep guardiola Reuters
Trener Bayern Münchna Pep Guardiola se je odzval na kritike, da s korenitimi spremembami škoduje bavarski ekipi.

Pep Guardiola je od prevzema Bayern Münchna izgubil samo eno pripravljalno tekmo, navijači aktualnih evropskih prvakov pa se sprašujejo, kakšne bodo posledice taktičnih zamisli španskega stratega.

Nekateri nogometaši so zaskrbljeni, da bodo Pepove spremembe, s katerimi želi Španec preobraziti Bayernovo igro, škodovale ekipi. ''Še nikoli nisem imel trenerja, ki bi toliko spreminjal,'' je povedal Claudio Pizarro, medtem ko je Arjen Robben dodal, da ni potrebe, da ''nogomet postane bolj zapleten kot je.''

Guardiola zadovoljen s pristopom

Po Bayernovi zmagi proti Manchester Cityju je Guardiola zatrdil, da je zadovoljen s pristopom svojih varovancev, ki so se pripravljeni učiti in njegove ideje že uporabljajo v praksi.

''Sistemi so kot številke v telefonskem imeniku. Niso ravno najbolj pomembni. Presenečen sem, koliko so se igralci pripravljeni učiti in kako se moje ideje prenesli na igrišče. To, da se želijo učiti od mene, me zelo osrečuje,'' je povedal Guardiola in dodal: ''Naslovi niso tisto, kar trenerju daje prestiž. Seveda jih je lepo osvojiti, a na koncu je najbolj pomembno, da ti igralec reče: ''trener, naredil si me v boljšega igralca, veliko sem se naučil.'' To je tisto, kar osrečuje trenerje.''

Götze se vrača na igrišča

Pep bo lahko po novem računal tudi na Maria Götzeja, ki se je v petek vrnil na trening po poškodbi, zaradi katere ni mogel zaigrati v finalu Lige prvakov. Njegov povratek na zelenico je pozdravilo približno 5000 Bayernovih navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.