Šport > Nogomet
27 ogledov

Pepova klofuta prepozno zbudila Thiaga

Guardiola Thiago Alcantara Borussia Dortmund Bayern superpokal Youtube
Josep Guardiola je kot trener Bayerna na sobotni tekmi superpokala doživel prvi poraz in ostal brez prve lovorike. Del jeze je stresel kar nad Thiagom Alcântaro.

Nekdanji varovanec Josepa Guardiole pri Barceloni je po dolgo prestavljanem prihodu k Bayernu začel vse pripravljalne tekme in navdušil z nekaj izvrstnimi potezami, toda Thiago Alcântara je na sobotni tekmi superpokala proti Borussii Dortmund pred 80.000 navijači igral veliko bolj zadržano.

Ko je Bayern zaostajal z 2:3, je glavni sodnik v skladu s predpisi zaradi vročine prekinil tekmo in nogometašem omogočil osvežitev, Guardiola pa je premor izrabil za nekaj hitrih navodil svojim igralcem.

Po klofuti takoj magična podaja

Njegovo "jezo" je še najbolj občutil prav Thiago, ki je dobil močno klofuto. Slednja je očitno vsaj začasno zalegla, mladi španski reprezentant je odigral izvrstno podajo prek obrambe za Thomasa Müllerja, ki bi lahko izenačil, a je s fantastičnim strelom zatresel le prečko.

Zmago Dortmunda je po podaji debitanta Pierra-Emericka Aubameyanga nekaj minut pred koncem rednega dela iz sumljivega položaja potrdil Marco Reus in Guardioli zadal prvi udarec v lovu za šestimi lovorikami, ki jih kot novi trener Bayerna po sanjski lanski sezoni pod taktirko Juppa Heynckesa zdaj ne more več osvojiti.

"Niso bili preveč boljši"

"Zmagali so s 4:2 in to moram sprejeti, ampak nimam občutka, da bi bili preveč boljši od nas," je za televizijo ZDF po tekmi dejal katalonski strateg. "Zdaj imamo en teden, da se pripravimo na začetek Bundeslige in popravimo naše majhne napake."

Tekmo je iz studia ZDF spremljal tudi nekdanji trener Heynckes, ki so ga gledalci pozdravili z gromkim in dolgim aplavzom, na špansko vprašanje nemškega novinarja, če si želi kaj sporočiti svojemu predhodniku, pa je Guardiola (v španščini) dejal:

"Čestital bi mu za vse doseženo v lanski sezoni, za naslove in za navdušujoči slog, v katerem so igrali. Skušali bomo doseči njegov nivo."

Schweinsteiger nogometaš leta

Bastian Schweinsteiger lahko trem lovorikam, ki jih je z Bayernom osvojil v prejšnji sezoni, doda še eno, tokrat osebno. Nemški športni časnik Kicker ga je dan po tekmi superpokala izbral za najboljšega nogometaša v državi, takšno priznanje je Schweinsteiger dobil prvič v karieri.

Bayernov igralec je tako na prestolu zamenjal Reusa, ki so ga za najboljšega nemškega nogometaša izbrali lani. Za trenerja leta so pri Kickerju tokrat izbrali nekdanjega stratega Bavarcev Heynckesa, pri ženskah je priznanje dobila Martina Müller.

Nemški novinarji so pri glasovanju za najboljšega imeli težko delo, da so izbrali najboljšega med Bayernovimi zvezdniki. Schweinsteiger je tako dobil 92 točk, Franck Ribéry 87 in Thomas Müller 85. Šele na četrtem mestu je bil s 55 točkami prvi igralec katerega drugega moštva, Robert Lewandowski (Dortmund).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.