Freund: Prevc je v prednosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Severin Freund je s tretjim mestom na drugi tekmi novoletne turneje zabeležil svoj najboljši rezultat v Garmisch-Partenkirchnu.
Oglej si celoten članek

Branilec velikega kristalnega globusa je po zmagi v Oberstdorfu, kjer so mu na pomoč priskočile nestanovitne vremenske razmere, moral že na drugi tekmi priznati premoč slovenskemu šampionu Petru Prevcu, ki po novem vodi tako v skupnem seštevku za svetovni pokal kot v posebnem seštevku prestižne turneje štirih skakalnic.

Čeprav ga je Prevc zrinil s prvega mesta, pa je bil Freund s prikazanim zadovoljen, saj je dosegel svoj najboljši rezultat v Garmisch-Partenkirchnu. 

''Seveda bi si želel zadržati vodstvo v seštevku, vendar lahko živim s tretjim mestom. To je moja daleč najboljša uvrstitev v Garmischu. Pred nami sta še dve tekmi in marsikaj se lahko zgodi,'' je dejal Freund in potrdil, da v boju s slovenskim skakalcem ne bo vrgel puške v koruzo.

''Z rezultatom sem zadovoljen. Nisem presenečen, da Peter kaže zelo konstantne skoke. Če narediš manjšo napako, kot sem jo jaz v drugi seriji, hitro izgubiš nekaj točk. Če potegnem črto, sem na začetku sezone v boljši formi kot lani, a še vedno ne skačem na enakem nivoju kot lansko zimo v Falunu. Na silo ne gre. Peter je v manjši prednosti, njegovi skoki so bolj konstantni. Še vedno sem samozavesten za naslednji dve tekmi,'' je zatrdil nemški skakalec.

O premoči Petra Prevca je spregovil tudi nekoč vrhunski smučarski skakalec Sven Hannawald.

Foto: EPA peter prevc

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.