Šport > Zimski športi
54 ogledov

Freund: Prevc je v prednosti

severin freund EPA
Severin Freund je s tretjim mestom na drugi tekmi novoletne turneje zabeležil svoj najboljši rezultat v Garmisch-Partenkirchnu.

Branilec velikega kristalnega globusa je po zmagi v Oberstdorfu, kjer so mu na pomoč priskočile nestanovitne vremenske razmere, moral že na drugi tekmi priznati premoč slovenskemu šampionu Petru Prevcu, ki po novem vodi tako v skupnem seštevku za svetovni pokal kot v posebnem seštevku prestižne turneje štirih skakalnic.

Čeprav ga je Prevc zrinil s prvega mesta, pa je bil Freund s prikazanim zadovoljen, saj je dosegel svoj najboljši rezultat v Garmisch-Partenkirchnu. 

''Seveda bi si želel zadržati vodstvo v seštevku, vendar lahko živim s tretjim mestom. To je moja daleč najboljša uvrstitev v Garmischu. Pred nami sta še dve tekmi in marsikaj se lahko zgodi,'' je dejal Freund in potrdil, da v boju s slovenskim skakalcem ne bo vrgel puške v koruzo.

''Z rezultatom sem zadovoljen. Nisem presenečen, da Peter kaže zelo konstantne skoke. Če narediš manjšo napako, kot sem jo jaz v drugi seriji, hitro izgubiš nekaj točk. Če potegnem črto, sem na začetku sezone v boljši formi kot lani, a še vedno ne skačem na enakem nivoju kot lansko zimo v Falunu. Na silo ne gre. Peter je v manjši prednosti, njegovi skoki so bolj konstantni. Še vedno sem samozavesten za naslednji dve tekmi,'' je zatrdil nemški skakalec.

O premoči Petra Prevca je spregovil tudi nekoč vrhunski smučarski skakalec Sven Hannawald.

peter prevc | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.