Šport > Zimski športi
69 ogledov

Hannawald poln hvale na račun Prevca

peter prevc EPA
Nekdanji nemški skakalni as Sven Hannawald ne more prehvaliti slovenskega skakalca Petra Prevca.

"Njegova stabilnost na tekmah je navdušujoča," je za današnjo izdajo časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung povedal Hannawald, ki je pred 15 leti postal edini skakalec v zgodovini, ki je novoletno turnejo dobil z zmagami na vseh štirih tekmah.

"Letos se je spet nekoliko spremenila skakalna obleka in mislim, da je nekoliko širši model zelo po godu Prevcu, ki mu je to uspelo izkoristiti na tekmah," pravi Hannawald in dodaja: "Že na mizi pri njem vse deluje usklajeno in tekoče. Pri vsakem skoku mu uspe z naleta vzeti sabo veliko hitrosti, s katero vedno pridobi v spodnjem, zaključnem delu skoka. In kadar je v zraku, leti."

sven hannawald | Avtor: EPA EPA
Iz lastnih izkušenj Hannawald ve, da je najboljši skakalec v sezoni vselej tudi motivacija za tekmece. "Tudi naši, pa Avstrijci in Norvežani so se nekako ujeli. Mislim, da navijače čaka zanimiv zaključek letošnje turneje."

Hannawald ne skriva, da je novoletna skakalna turneja bržkone najvišji cilj vsakega skakalca, nekakšen skakalni Wimbledon ali Tour de France. "Turneja je vrhunec. Zame je bila vedno pomembnejša od olimpijskih iger, saj se je tukaj treba dokazati na štirih tekmah in za slavje ni dovolj le en dober dan ali en dan z dobrimi razmerami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.