Froome obrnil ploščo: "Tour bi moral biti Rogličev!"

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Britanski kolesar Chris Froome (Ineos Grenadiers) je na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ponovno spregovoril o letošnji dirki po Franciji in obeh Slovencih, Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju. Dejal je, da bi to moral biti Rogličev Tour, a da sam najraje spremlja mlajšega Pogačarja.
Oglej si celoten članek

Chris Froome je bil pred nadaljevanjem zaradi koronavirusa zaznamovane sezone kolesarstva predviden za nastop na Touru. A štirikratni zmagovalec največje dirke v kolesarstvu je bil v preslabi formi, zaradi česar se bo letos posvetil španski Vuelti.

Foto: Profimedia Chris Froome

Tudi v teh dneh na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ne blesti, v skupnem seštevku zaseda šele 106. mesto s skoraj eno uro zaostanka za vodilnim Britancem Simonom Yatesom. Je pa za Eurosport ponovno spregovoril o dirki po Franciji in obeh Slovencih.

"Letošnji Tour bi moral biti Rogličev, o tem ni dvoma. Seveda bi rad videl, da bi dirko dobil moj moštveni kolega Egan Bernal, obenem pa mislim, da Tadej Pogačar ni daleč od skupne zmage," je dejal Froome in pohvalil za zdaj še 21-letnega kolesarja s Klanca pri Komendi.

"Videti je najbolj svež od prve trojice. Nikoli se mi ne zdi, da bi bil pod stresom. Izjemno ga je gledati," je še dodal 35-letnik, ki se prihodnjo sezono seli k moštvu Isreal Start-Up Nation.

"Zanimivo bo videti, če lahko prvi trije zdržijo tri tedne. To je največji izziv za Rogliča. V zadnjih letih je ob koncu velikih dirk malce padel v formi in ta Tour je v zadnjem tednu brutalen," je še razmišljal Froome, ki je že pred dnevi v enem izmed intervjujev močno podvomil v Rogličeve možnosti za zmago, saj smatra da izjemni Slovenec v zadnjem tednu tritedenskih preizkušenj vedno popusti.

O Primožu in Tadeju Froome: "Dirkal sem z Rogličem. V tretjem tednu bo odpadel!"

"Kolesarje čaka še veliko izzivov. Izpostavil pa bi kraljevsko 17. etapo in vožnjo na čas v 20. Zanimivo bo videti, če bo Roglič zdržal," je še pristavil Froome. Letos bo, kot rečeno, dirkal na španski Vuelti, ki se bo začela 20. oktobra in končala 8. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.