Froome v solzah

Foto: Epa
Foto: Epa
Britanski kolesar je z dirko po Španiji sklenil več kot desetletno obdobje v moštvu Ineos (nekoč Sky).
Oglej si celoten članek

Petintridesetletni Chris Froome se je po 11 letih poslovil od ekipe, s katero je v preteklem desetletju krojil vrh svetovnega kolesarstva. Štirikratni zmagovalec Tour de Franca bo kariero nadaljeval pri izraleski ekipi Start-Up Nation.

"To je čustven dan. Odhajam po 11 letih. Veselim se tega, kar prihaja, obenem pa je to trenutek za razmislek o vseh vzponih in padcih zadnjega desetletja," je dejal legendarni kolesar.

Foto: Print Screen chris froome

Pred začetkom zadnje etape je Froome prejel nagrado za zmago na dirki po Španiji leta 2011, kar se odslej smatra za njegovo prvo lovoriko na velikih dirkah. Britanec je sicer pred devetimi leti Vuelto končal na drugem mestu, a je zaradi dopinškega greha Juana Joseja Coba napredoval na vrh.

Šampionski odziv "Pri Rogliču je bilo moč zaznati sram in zadrego"

"Ob prejetju pokala so se mi porodili številni spomini na tisto obdobje in moj celoten napredek do tistega trenutka," je s cmokom v grlu pripovedoval Froome, nato pa nekaj besed namenil še dvoboju moštvenega kolega Richarda Carapaza in Primoža Rogliča.

"To je bila bitka mož na moža. Richard je zelo zadovoljen. Čuti, da je dal vse od sebe. Verjamem, da je lahko ekipa zelo zadovoljna z rezultatom, čeprav nismo zmagali," je dejal Froome, na koncu 98. kolesar letošnje dirke.

Epski prizori Carapaz po porazu proti Rogliču slavil kot nor

"Hvala Vuelti za priložnost, da proslavim svojo zmago iz leta 2011. Za to sem izvedel že lani, ko sem še ležal na intenzivni negi in nisem niti vedel, ali bom sploh še kdaj tekmoval. To je bila moja prva tritedenska dirka po nesreči. Čeprav še nisem v takšni formi, kot sem upal, sem ponosen na prvi korak proti mojemu cilju," je sklenil Froome.

Maščevanje? Polemika glede Rogličeve zmage: "Če tega ne bi bilo, bi izgubil"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.